Tatilcilerin Yoğun Talep Gösterdiği Yerlerin Başında ise Mavi İle Yeşilin Buluştuğu Mersin Erdemli Yer Alıyor

Deniz, kum, güneş ve doğa ile iç içe tatil geçirmek isteyenler, çadır ve karavan turizmine yöneliyor, yüzleri gülüyor.

13 Haziran 2022 Pazartesi, 10:16
Tatilcilerin Yoğun Talep Gösterdiği Yerlerin Başında ise Mavi İle Yeşilin Buluştuğu Mersin Erdemli Yer Alıyor
-

Pandemi dönemi sonrası insanların birçok davranışı gibi tatil alışkanlıkları da değişti. Yeni gözde tatil metodu ise karavan ve çadır turizmi. Eşsiz doğası ve konumuyla bu tatili tercih edenlerin en çok talep ettiği bölge ise Mersin Erdemli.

Mersin Erdemli Belediyesi başta Erdemli Çamlığı ve Kumkuyu Karavan Kamp alanında gelen misafirlerini özenle ağırlıyor. Mevcut yerler % 90 oranında dolarken, belediye taşlık yerleri kamp alanına çevirerek, misafirlerini ağırlayabileceği alanlar oluşturuyor.

Hem çadır hem de karavan türü araçlar için de geniş alana sahip olan bu kamp alanında tatilciler, keyifli, stresten uzak, konforlu aynı zamanda ekonomik bir tatilin tadını çıkarıyor.
Mersin Erdemli’yi karavan tutkunlarının gözde mekânlarından biri haline geldiğini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Denizi, kumu, güneşi, tarihi ve doğa güzellikleriyle birlikte dünyanın en güzel kentinde yaşıyoruz, burası Erdemli. Malumunuz pandemi süreci ve akabinde, insanlar bireysel yaşamayı tercih ediyorlar. Bunun en güzel örneğini Erdemli Belediyesi’nin Kumkuyu’da bulunan Karavan Kampı. İnsanların burada karavanlarıyla gelip, bireysel yaşamanın tadını çıkarıyorlar. Erdemli Belediyesi olarak güzel bir mekân haline getirdik burayı. Bu güzellikten faydalanmak isteyen insanlarımız da akın akın kampımızı tercih ediyorlar ve buraya geliyorlar. Burada insanlar aileleriyle, çocuklarıyla birlikte gelip deniz kenarında piknik yapmanın, burada denize girmenin, aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirmenin tadına varacaklar” diye konuştu.

“Tatilciler Hizmetten Mutlu”

Alt yapı hizmetlerinden temizliğe kadar gelen misafirlerin birçok ihtiyacı ile yakından ilgilenen Erdemli Belediyesi ise gelen tatilcilerin yüzünü güldürüyor. Tatilcilerden kimi keyifle kahvesini yudumluyor, kimi mangalını yelliyor, kimileri ise okeyini oynuyor.
Karavan hayatı sayesinde hastalık sürecini daha iyi atlattığını ifade eden Bengi Yavuz, “Ben bir hastalık geçirdim, ondan sonra eşimle karar verdik böyle bir hayat yaşayalım sakin diye. O kadar memnunum ki sanki ben gerçekten dünyamı, hayatımı yeniden yaşıyorum gibi” diye konuştu.
Karavan hayatının komşuluk ilişkilerini daha çok artırdığını ifade eden Deniz Şendağ ise “ Karavan hayatını sevenler zaten dost insanlar, iletişimi seven insanlar. Çünkü burada duvarsız oturuyoruz, komşumla aramda duvar yok. Ben bir çay demlediğimde komşum geliyor, birlikte çayımızı içiyoruz, kahvemizi içiyoruz, duvarsız yaşam apayrı güzel” diye konuştu.
Pandemiden dolayı karavan hayatı ve doğaya ilginin çok arttığını ifade eden Mete Aybars ise “Doğayla burada iç içesiniz. Karavandan çıktığınız zaman ayağınız direk toprağa değiyor, o insanı çok mutlu ediyor. Belediye de bize gerçekten çok güzel bir imkân sundu. O doğrultuda çok rahat ediyoruz buralarda” diye konuştu.
Çocuklarının özgürce oynayabileceği bir ortam için karavanı tercih ettiğini ifade eden Şerife Aslan, “Ankara’dan geldik buraya karavan için. Karavanda çocuklarımın özgürce oynaması için geldim. Çok sıkılıyorlar, yani karavan benim çocuklarım için özgür bir ortam yarattı. Ben işimi, gücümü yaparken onlar doğal, rahatça toprakla oynuyorlar, köpekleriyle oynuyorlar. Köpekleri gezdiriyorum, özgürce oynuyorum” diye konuştu.
Emekli olmadan önce karavanda yaşamanın hep hayali olduğunu ifade eden Yaşar Eskin, “Emekli olduktan sonra böyle bir hayalim vardı zaten. Böyle bir yere yerleşmek, böyle bir yer planlıyordum. Ben ve arkadaşlarım, diğer kampçı arkadaşlarım için de aynı şeyi söyleyebilirim. Çok mutluyuz biz burda” diye konuştu.
Öte yandan Karavan Park’ı tercih etmek isteyenler Erdemli Belediyesi ile iletişime geçebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı