TEGV'li Minik Öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesini Ziyaret Etti

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Şubesi bünyesinde yaz okuluna giden öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

01 Temmuz 2019 Pazartesi, 16:35
TEGV'li Minik Öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesini Ziyaret Etti
-

Büyükşehir Belediyesi tiyatro sanatçılarından Mahir Okdemir tarafından kütüphane hakkında yapılan kısa bilgilendirmenin ardından öğrencilerin soruları yanıtlandı.
Kısa adı TEGV olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Mersin Şubesi’nin yaz okulu öğrencileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi’ni ziyaret ederek bilgi aldı. Gezici kütüphaneyi de ziyaret eden öğrenciler, anlatılanları ilgiyle dinledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fatma Yanık’ın da yer aldığı ziyarette minik öğrencilere ilk olarak, genel kütüphane kuralları hakkında bilgilendirici bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Ardından öğrencilere, Mersin Büyükşehir Belediyesi tiyatro sanatçılarından Mahir Okdemir tarafından; kütüphanede bulunan kitap türleri, görme engellilerin yararlanacağı bölüm, kütüphanede uyulması gereken kurallar, kütüphanenin hayatımızdaki yeri ve önemi konusunda bilgi verildi.
İlk 24 kütüphane arasında
Öğrencilerin büyük bir dikkatle dinlediği Mahir Okdemir, “Mersin genelinde 544 adet kütüphane bulunmaktadır. Bu kütüphaneler içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, en büyük ilk 24 kütüphane içerisinde yer almaktadır” dedi.
Ülkemizde ve dünyada kütüphaneciliğin tarihi hakkında da aydınlatıcı bilgiler veren Mahir Okdemir, “Ayrıca bir de Gezici Kütüphanemiz bulunmaktadır. Gezici Kütüphane sayesinde, genelde kırsalda yaşayan ve bulunduğu yerde kütüphane olmayan öğrenciler, bu hizmetten yararlanmış oluyor” dedi.
Bilgilendirmenin ardından, öğrencilerin kütüphane ile ilgili sorularına yanıt verildi. Son olarak ikramda bulunulan miniklere, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan hediye paketleri verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi