Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve kent genelinde etkin bir hizmet sunmak amacıyla önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Belediye, toplam 423 yeni aracı öz kaynaklarıyla satın alarak araç filosunu önemli ölçüde yeniledi. Bu araçların alınmasıyla birlikte, daha önce kiralama yöntemiyle edinilen araçların yıllık kira bedelinde tasarruf sağlandı. Böylece, 2026 yılı için öngörülen 649 milyon 500 bin TL'lik kira gideri ortadan kalktı ve araçlar Tekirdağ’ın mülkiyetine geçti.
Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı’nda yapılan lansmanda, alınan araçlardan 180’i sergilendi. İtfaiye, acil yardım araçları, yol bakım ekipmanları ve çevre dostu temizlik araçları gibi birçok farklı araç tanıtıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, bu yatırımı stratejik bir adım olarak tanımladı ve araçların afetlere hazırlık, altyapı ve çevre temizliği gibi alanlarda hizmet gücünü artıracağını vurguladı.
Belediye Genel Sekreter Vekili Arzu Çebi Topçu ise, bu yeni araçların Tekirdağ halkına daha kaliteli hizmet sunma amacını taşıdığını belirtti. Yeni araçların hizmete alınmasıyla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin müdahale hızı ve hizmet kapasitesinin artması hedefleniyor. Bu gelişmeler, altyapı ve üstyapı çalışmalarında daha sürdürülebilir ve ekonomik çözümler sunmayı amaçlıyor.