Tekirdağ Çerkezköy'deki Kreşte Çocuklara Uygulanan Şiddetle İlgili Davada Karar Açıklandı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 2022 yılında çocuklara şiddet uygulandığına dair görüntülerin ortaya çıkmasıyla açılan davada mahkeme kararı açıklandı. Duruşmada öğretmen S.M. 9 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Diğer sanıklar ise daha kısa cezalarla hüküm giydi.

Tekirdağ Çerkezköy'deki Kreşte Çocuklara Uygulanan Şiddetle İlgili Davada Karar Açıklandı
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 2022 yılında çocuklara şiddet uygulandığına dair görüntülerin ortaya çıkmasıyla açılan davada mahkeme kararı açıklandı. Duruşmada öğretmen S.M. 9 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Diğer sanıklar ise daha kısa cezalarla hüküm giydi.

2022 yılında Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde, çocuklara yönelik şiddet uygulandığını gösteren görüntülerin kamuoyuna yansımasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında açılan davanın karar duruşması, Çerkezköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi.

Duruşmaya, şiddet gören çocukların aileleri ile taraf avukatları katıldı. Davada tutuksuz yargılanan kreş müdürü E.Y., müdür yardımcısı T.K. ve öğretmenler S.M. ile B.Y. duruşmaya gelmedi.

Mahkeme heyeti, davayı karara bağlayarak sanık öğretmen S.M’ye 9 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Diğer sanıklardan T.K. ve E.Y. hakkında 1 yıl 6 ay, B.Y. hakkında ise 9 ay hapis cezasına hükmedildi.

Cumhuriyet savcısı daha önce açıkladığı mütalaasında, sanık S.M. hakkında "kasten basit yaralama" ve "kötü muamele" suçlarından 13 yıla kadar, B.Y. hakkında aynı suçlardan 10 yıla kadar hapis cezası talep etmişti. Savcı ayrıca T.K. ve E.Y. için "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçundan 2’şer yıla kadar hapis cezası istemişti.

Olay, Ağustos 2022'de bir annenin çocuğunun oyuncak bebeği arkadan bağlayarak uyutmaya çalışmasını fark etmesi ile ortaya çıkmıştı. Çocuğun, özel kreşte uyumayan çocukların bu şekilde uyutulduğunu açıklaması üzerine veliler bir araya gelip Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuştu. Yapılan incelemelerde güvenlik kamerası görüntülerinde bazı öğretmenlerin çocuklara sert davrandığı ve çocukların defalarca şiddete maruz kaldığı tespit edildi. Bu gelişmelerin ardından öğretmenler ve kreş yöneticilerinin görevlerine son verildi ve haklarında hukuki süreç başlatıldı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin