Yangın, Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ile Çorlu ilçeleri arasında meydana geldi ve çok sayıda ekip bu duruma müdahale etmek için olay yerine geldi. Yangının kontrol altına alınabilmesi amacıyla Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, TOMA araçları ile destek sağladı.
Söndürme çalışmalarının devam ettiği esnada, çevik kuvvet ekipleri alevlerin arasında mahsur kalmış bir kirpiyi fark etti. Hızla kurtarılan kirpi, güvenli bir alana çıkarılarak polis ekipleri tarafından su verilmek suretiyle serinletildi. Bir süre su içen kirpi, kendine geldikten sonra güvenli bir noktaya bırakıldı.
Yangınla mücadele eden ekiplerin, aynı zamanda savunmasız bir canlının yaşamı için gösterdiği hassasiyet, olayın anlamını artırdı. Yangının ortasında kaydedilen bu anlar, zorlu mücadelenin en anlamlı anlarını yansıttı ve duygusal bir bağ oluşturdu.