Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 10'uncu Hasat Bayramı, bu yıl Saray ilçesine bağlı Beyazköy Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, programda üreticilerle birlikte temsili hasat yaptı. Yüceer, burada yaptığı konuşmada, tarım üretiminin ve üreticilerin her zaman yanında olacaklarını ifade ederek, "Tarlada izimiz, harmanda sözümüz var" dedi.
Bu yıl ilk kez uygulamaya konulan mazot desteğinin Beyazköy'den başlatıldığını belirten Yüceer, küçükbaş hayvancılık, fide, yem, su deposu gibi çeşitli tarımsal desteklerin de devam edeceğini söyledi. Başkan Yüceer, Tekirdağ'da tarımsal üretimin sürdürülebilmesi için kooperatiflerden sulama projelerine kadar birçok alanda destek sağladıklarını, üreticilerin üretmeye devam etmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını vurguladı.
Etkinlikte ayrıca yapılan çekilişle üreticilere oğlak, kuzu, yem, gübre, ilaç ve tohum gibi tarımsal destekler hediye edildi. Program, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın konseri ve katılımcılara yapılan ikramlarla sona erdi. Etkinlikte, Mazot Desteği Projesi kapsamında Saray ilçesinde 186 çiftçiye mazot destek kartı verilirken, il genelinde toplamda 4 bin 506 üreticiye 355 bin 232 litre mazot desteği sağlanacağı bilgisi paylaşıldı.