Tekirdağ'da, Büyükşehir Belediyesi'nin sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla başlattığı açık hava sabah sporları etkinlikleri sürüyor. Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın koordinesinde haziran ayında başlayan bu etkinlikler, yaz boyunca spor tutkunlarını bir araya getirmeye devam edecek.
Etkinlikler, Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı’nda yer alan Türk-Macar Dostluk Parkı'nda gerçekleştiriliyor. Haftanın dört günü düzenlenen sabah sporları, her gün 08.00-09.00 saatleri arasında yapılmakta. Program çerçevesinde her salı ve perşembe günü pilates, çarşamba ve cuma günleri ise aerodans etkinlikleri düzenleniyor.
Etkinlikler, alanında uzman eğitmenler tarafından ücretsiz olarak sunulmakta ve her yaştan vatandaşın katılımına açıktır. Bu sayede katılımcılar, hem fiziksel aktivitelerini artırma fırsatı buluyor hem de güne enerjik bir başlangıç yapma imkanı yakalıyorlar.
Etkinliklere katılanlar, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürlüğü'nde görevli Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Gaye Demir ile Dans Öğretmeni Cüneyt Özil'in eşliğinde spor yaparak sağlıklı bir yaşam sürdürme yolunda adımlar atıyorlar.
Yaz ayları boyunca devam edecek olan sabah sporları programının eylül ayına kadar sürmesi planlanıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu tür ücretsiz etkinliklerle vatandaşların sağlıklı ve aktif yaşam alışkanlıklarını desteklemeyi, sporu günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmeyi ve sosyal etkileşimi güçlendirmeyi amaçlıyor.