Tekirdağ'da Huzur Güven Uygulaması Kapsamında 11 Bin 587 Kişi Sorgulandı

Tekirdağ'da yapılan Huzur Güven Uygulaması sırasında 11 bin 587 kişi sorgulandı, 5 kişi yakalandı.

Tekirdağ'da Huzur Güven Uygulaması Kapsamında 11 Bin 587 Kişi Sorgulandı
Tekirdağ'da yapılan Huzur Güven Uygulaması sırasında 11 bin 587 kişi sorgulandı, 5 kişi yakalandı.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 3-4-5 Temmuz 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen "Huzur Güven Uygulaması" ile il merkezi ve ilçelerde asayişin sağlanması amacıyla geniş kapsamlı denetimler yapıldı. Bu uygulamaya toplam 307 ekipten oluşan bin 276 personel katıldı. Denetimlerde 65 umuma açık iş yeri, 61 metruk bina ve 81 park ile bahçe kontrol edildi. Ekipler, 11 bin 587 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasını gerçekleştirirken, çeşitli suçlardan aranan 5 kişi yakalandı. Ayrıca 5 şahsa yoklama kaçağı ve bakaya tebliği yapıldı.

Trafik denetimleri de uygulama kapsamında yapıldı. Bu süreçte 3 bin 327 araç ve sürücüsü kontrol edilerek, kurallara uymadığı belirlenen 193 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı ve 11 araç trafikten men edildi. Uygulamalar sonucunda toplam 205 kişi hakkında adli ve idari işlem gerçekleştirildi.

Yetkililer, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin