Tekirdağ'da Su Patlağı Esnafı Zor Durumda Kaldı

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi Namık Kemal Mahallesi'nde meydana gelen boru patlağı, çevredeki esnafı olumsuz etkiledi. Yaklaşık bir aydır onarılmayan borudan sızan su, iş yerlerini su altında bıraktı.

Tekirdağ'da Su Patlağı Esnafı Zor Durumda Kaldı

Namık Kemal Mahallesi'nde Ördeklidere Caddesi'nde yaşanan su patlağı, cadde üzerindeki esnafa zor anlar yaşatıyor. Gökhan Sözen adlı dükkân sahibi, sorunun bir aydan fazladır devam ettiğini belirtti. Sözen, "Bina şebeke borusunda patlak var. Su hem merdivenlerden geliyor hem de yerin altından sızıyor. İş yerimin duvar köşelerinden de içeriye su giriyor. Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nü (TESKİ) defalarca aradık, ancak sadece kayıt alıyorlar. En son bir vidanjör gönderdiler, fakat burası vidanjörlük bir yer değil, borunun tamir edilmesi gerekiyor" dedi.

MAĞDURİYET DEVAM EDİYOR
Sözen, mağduriyetinin bir haftadır sürdüğünü ifade ederek, "Sürekli arıyoruz ama gelen yok. İşi gücü bırakıp suyla uğraşıyoruz. Talebimiz, bir an önce gelip bu sorunu çözmeleri" dedi. Mahalle sakinleri de sorunun bir an önce giderilmesini talep etti. Uzun süredir devam eden su sızıntısının, hem maddi zarara hem de çevre kirliliğine neden olduğu kaydedildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin