Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği TEK Kış Fest, 13 Aralık’ta başlayarak 11 Ocak’a kadar sürecek şekilde planlandı. Festival, üçüncü haftasında Süleymanpaşa, Çerkezköy, Çorlu, Hayrabolu, Kapaklı ve Muratlı ilçelerinde vatandaşlarla buluştu. Festival alanları, yeni yıl süslemeleri ve çeşitli etkinliklerle dolup taşarken, hafta sonu boyunca yoğun bir kalabalık oluştu.
Özellikle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın gerçekleştirilen konserleri büyük ilgi gördü. 27 Aralık Cumartesi günü Süleymanpaşa Mustafa Kemal Atatürk Meydanı’nda, 28 Aralık Pazar günü ise Muratlı Bülent Ecevit Parkı’nda sahne alan orkestra, etkileyici performanslarıyla festivale renk kattı. Ancak, Çerkezköy'de planlanan konser, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.
Festival alanlarında çocuklar için düzenlenen atölye çalışmaları da ilgiyle karşılandı. Gün boyu süren müzik yayınları, sıcak ikramlar ve pamuk şeker dağıtımı, etkinliklere kış atmosferi kattı. Ayrıca, yılbaşı temalı hediyelik eşyaların yanı sıra kadınların el emeği ürünlerinin sergilendiği stantlar da büyük ilgi gördü.
Diğer yandan, TEK Kış Fest kapsamında düzenlenen ve yerel esnafın desteklenmesini hedefleyen "Alışveriş Günleri" uygulaması, Süleymanpaşa ilçesinde vatandaşlara uygun fiyatlarla alışveriş yapma imkânı sunmaya devam ediyor. Bu etkinlik, yerel esnafın tanıtımını sağlarken, festivalin ekonomik katkısını da artırıyor.