Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Genel Sekreter Hasan Şanlı ve Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alagöz’ün katıldığı Ticaret Bakanlığı tarafından 2014 yılından itibaren gerçekleştirilen Kümelenme Konferansında Tarsus Ticaret Borsası UR-GE Proje Yönetiminde İyi Uygulama Ödülüne layık görüldü.
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) ve kümelenme projeleri, ‘’küresel düşünüp yerel hareket etme’’ stratejinin bir parçası olduklarını ifade eden Borsa Başkanı Mustafa Teke, uygulanmakta olan projenin kırsal kalkınmayı da destekleyerek ve bu alanlarda yeni ekonomik fırsatlar oluşturduğunu belirtti.
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla gerçekleştirilen 6. Kümelenme Konferansı’nda UR-GE proje desteği kapsamında iş birliği kuruluşları tarafından yapılan başvurular neticesinde; başvurusu yapılan tüm projeler arasından Tarsus Ticaret Borsasının Yürüttüğü” Tarsus Tarım Sektörünün İhracat Yönetimi ve Kapasitesinin Geliştirilmesi Kümelenme” Faaliyeti ile iyi uygulama örneği olarak seçilerek proje ödülü, Ticaret Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat tarafından Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke’ye takdim edildi
AMACIMIZ İHRACATA HİZMET ETMEKTİR.
Borsa Başkanı Mustafa Teke, “Amacımız hem kentlerimizdeki ekonomik yoğunlaşmayı optimize edecek hem de kırsal alanlarımızın gelişimine katkıda bulunarak; ülkemizin her köşesinde sürdürülebilir büyümeyi, ihracatı ve sosyal uyumu dengeye getirmesine hizmet etmektedir.
2017 yılında 26 firma ile UR GE projemizi başlattık. Başladığımız zaman sadece 10 firma ihracat yaparken şu an tamamına yakını ihracat yapar hale geldiler. URGE ye başladığımızdaki ihracat hacmimiz ile şu anki hacmimiz arasında yaklaşık %120’lik artış yaşanmıştır. Firmalarımızın tarım ve gıda sektöründeki ihracatı sadece Rusya ile sınırlıyken projemiz sayesinde hedef pazarlarımız olan AB Ülkeleri, Ortadoğu, İngiltere, Türki Devletlere de ihracat yapar hale geldik.
URGE projemizin başarısına en büyük katkıyı sağladığımız birebir eğitimler oldu. Bunun yanında İlçe Borsası olarak hizmet verdiğimiz İhracat destek ofisimizin borsamız bünyesinde daimi bulunması tüm üyelerimize destek sağlaması da proje haricinde de ihracatta ekonomimize katkıda bulunmaktadır.
Ticaret Bakanlığı'nın URGE desteği bölgemiz ve firmalarımız için üretim, ciro, ihracat ve istihdam artışına neden oldu. Projemizin başarılı olması nedeniyle tüm üyelerimizin URGE Projelerimize katılmalarını ısrarla tavsiye ediyorum. Dedi.
Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz ise, konferansın panel bölümünde projenin başarısının projeyi baştan beri proje yönetmeni olarak değil dış ticarete açılmaya yönelik olarak yürüttüklerine dair konuları anlatarak katılımcılara yeni fikirler sundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.