TOBB Tarafından Görevlendirilen Danışman Borsa’da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 81 İl'e, 81 akademik danışman projesi kapsamında görevlendirilen Mersin Oda ve Borsa Ekonomik Danışmanı Prof.Dr. Erkan Aktaş'ın Borsa'ya ziyaretinde Başkan Murat Kaya, tarım ve tarım sektörünün durumu , tarım sektörünün sorunları ve beklentiler konusunda istişarede bulundu.

17 Şubat 2021 Çarşamba, 20:45
G: 18.02.2021 - 00:27
TOBB Tarafından Görevlendirilen Danışman Borsa’da
-

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Murat Kaya, Borsanın yapısı, projeleri ve faaliyetlerini anlattığı görüşmede ;
"Tarsus iki İl'in arasında kalan ancak tarımsal potansiyeli her iki İl'e göre de ilçe olarak düşünüldüğünde çok yüksek değerlere sahip bir kent. Biz Tarsus'un diğer kentlerle ve hatta ülkelerle bağlantısına çok önem veriyoruz. Tarsus'un ekonomisini , ticaretini güçlendirmeye , geliştirmeye gayret ediyoruz. Bizlerin öncelikli görevi de zaten kentimizin potansiyelini güçlendirmek, dinamiklerini harekete geçirmek.Bu bizler için vazifedir, sorumluluktur.
Tarsus'un ekonomisini, yaşam kalitesini her geçen gün artan, geleceğe güvenle bakan, istihdamı gün geçtikçe arttıran kent konumuna kavuşturabilmek için çalışmaktayız. Beraber ve birliktelik içinde ortak akılda , ortak fikirde uzlaşarak, başarıyı elde etmeyi hedeflemekteyiz. Bu noktada yerelde, gerek ekonomik , gerek ticari anlamda kalkınmaya yönelik projelerimizde bizlerle birlikte hareket etmenizin üretkenliğimize değer katacağına inanıyoruz.
Tarsus'un tarımsal gücü, ekonomik ve ticari durumu ile ilgili araştırmalarımızı yapıyoruz. Tarsus'un potansiyelinin atıl olan kısmının tespitinde de iş size düşüyor.
Coğrafi İşaretli Ürünlerimiz Bizim İçin Değerli,
Biliyorsunuz yakın bir zamanda Tarsus Sarıulak Zeytinimiz TPE tarafından coğrafi işaretle tescillendi. Şimdi sırada Tarsus Sarıulak Zeytinyağımız için Coğrafi işareti alınması var. " konularına değindi.
Prof.Dr. Erkan Aktaş, Tarsus’u yakından tanıdığını, bir dönem Tarsus’ta çalıştığından bahsederek ilçenin tarımsal potansiyelini çok iyi bildiğini, bunu öne çıkaracak akademik bir çalışma gerçekleştirmeyi arzu ettiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”