Tokat Belediyesi, Ramazan Ayı Boyunca Kültürel Etkinlikler Düzenleyecek

Tokat Belediyesi, Ramazan ayı boyunca kentin farklı noktalarında iftar sofraları kurarak çeşitli manevi ve kültürel etkinlikler düzenleyecek. Mehteran Takımı’nın da gösterileriyle bu yılki Ramazan, birlik ve paylaşma ruhunu pekiştirecek. Her akşam yapılacak etkinliklerde farklı programlar yer alacak.

Tokat Belediyesi, Ramazan Ayı Boyunca Kültürel Etkinlikler Düzenleyecek
Tokat Belediyesi, Ramazan ayı boyunca kentin farklı noktalarında iftar sofraları kurarak çeşitli manevi ve kültürel etkinlikler düzenleyecek. Mehteran Takımı’nın da gösterileriyle bu yılki Ramazan, birlik ve paylaşma ruhunu pekiştirecek. Her akşam yapılacak etkinliklerde farklı programlar yer alacak.
Google News'te Abone Ol

Tokat Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini pekiştirmek amacıyla zengin bir etkinlik programı hazırladı. Şehirde, Ramazan süresince üç ayrı noktada kurulacak iftar sofraları ve her akşam gerçekleştirilecek kültürel etkinliklerle, Tokatlılar, bu özel ayın huzurunu birlikte yaşayacak.

Etkinlikler Dolu Dolu Geçecek

Tokat Otobüs Terminali karşısında yer alacak Ramazan Etkinlik Çadırı’nda her gün saat 20.30’da başlayacak olan programlarla, vatandaşlar Ramazan gecelerini verimli bir şekilde değerlendirebilecek. Etkinlikler arasında dini sohbetler, tasavvuf konserleri, mevlit ve Kur’an-ı Kerim tilavetleri, mehter gösterileri, semazen ve ilahi performansları, Hacivat-Karagöz gibi geleneksel orta oyunları ve kukla gösterileri, şair ve sanatçıların katılımıyla düzenlenecek şiir akşamları gibi çeşitli etkinlikler yer alacak. Ramazan ayı boyunca kültürel değerleri yaşatacak bu etkinlikler, her yaştan katılımcıya hitap edecek.

Tokat Belediyesi’nin Mehteran Takımı Kuruldu

Tokat’taki etkinliklerde bir yenilik de Tokat Belediyesi tarafından kurulan Mehteran Takımı olacak. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, bu takımın Ramazan boyunca Tokatlılarla buluşacağını belirtti. Mehteran Takımı’nın, sadece Tokat’a değil, çevre illere de hizmet vereceği ifade edildi.

Başkan Yazıcıoğlu: "Ramazan, Birlik Vakti"

Ramazan ayı etkinlikleri hakkında bilgi veren Başkan Yazıcıoğlu, "Bu ay, paylaşmanın ve dayanışmanın zamanı" dedi. Belediye olarak bu özel ayda hemşehrileri iftar sofralarında buluşturacaklarını vurgulayan Yazıcıoğlu, kültürel etkinliklerle Ramazan’ın ruhunu Tokat’ta yaşatmayı hedeflediklerini belirtti. Mehteran Takımı’nın Cumhuriyet Meydanı, Sulusokak ve tarihi mekanlarda konserler vereceğini söyleyen Başkan Yazıcıoğlu, tüm vatandaşları etkinliklere davet etti. "Hep birlikte Ramazan ayını hissetmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin