Tokat Merkez'de Yapay Zeka ile Joker Aday Operasyonunda 14 Kişi Tutuklandı

Tokat'ta düzenlenen yapay zeka destekli "joker aday" operasyonu kapsamında 14 kişi tutuklandı. Operasyonda, sınavda gerçek kimlik yerine başkalarını sokma yöntemi tespit edildi.

Tokat Merkez'de Yapay Zeka ile Joker Aday Operasyonunda 14 Kişi Tutuklandı
Tokat'ta düzenlenen yapay zeka destekli "joker aday" operasyonu kapsamında 14 kişi tutuklandı. Operasyonda, sınavda gerçek kimlik yerine başkalarını sokma yöntemi tespit edildi.

Edinilen bilgilere göre, Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbarlar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonuyla yürütülen çalışmada, yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını "kayıp" gerekçesiyle yenileyerek gerçek kimlik sahibinin yüzü ile "joker aday" yüzünü yapay zeka teknolojisi kullanarak birleştirdikleri belirlendi. Bu yöntemle, sınavlarda yerlerine başkalarını soktukları tespit edildi.

Son dört yılın sınav evrakları detaylı bir şekilde incelendi. Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamındaki çalışmalarda, Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa'da da bağlantılar saptandı. Yapılan analizler sonucunda, Tokat ve Şanlıurfa'da toplam 12 joker aday ve 5 organizatör tespit edildi.

Operasyonlar sırasında, eşzamanlı olarak gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden 14'ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 1 kişi ise ifadesinin ardından serbest kaldı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin