Tokat'ta Başkan Yazıcıoğlu, Babası Recep Yazıcıoğlu'nun Makam Aracını Hizmete Aldı

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, babası Recep Yazıcıoğlu’nun yıllar önce kullandığı beyaz cipi teslim alarak test sürüşü gerçekleştirdi. Aracın 4 aylık restorasyon süreci tamamlandı.

Tokat'ta Başkan Yazıcıoğlu, Babası Recep Yazıcıoğlu'nun Makam Aracını Hizmete Aldı
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, babası Recep Yazıcıoğlu’nun yıllar önce kullandığı beyaz cipi teslim alarak test sürüşü gerçekleştirdi. Aracın 4 aylık restorasyon süreci tamamlandı.
Google News'te Abone Ol

Tokat'ta 1984-1989 yılları arasında görev yaparak "Süper Vali" unvanıyla anılan Recep Yazıcıoğlu’nun makam aracı olan beyaz cip, oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu tarafından yeniden hizmete alındı. Başkan Yazıcıoğlu, bir mahalle ziyareti sırasında aracın babasına ait olduğunu fark etti ve araç sahibine ulaşarak satın aldı. Bu süreç, geçmişe duyulan özlemi de beraberinde getirdi.

Restorasyon Süreci

1985 yılında Reşadiye ilçesine bağlı Muratkaya köyü ilkokulunun açılışında kullanılan bu beyaz cip, satın alındıktan sonra Tokat’taki sanayi esnafınca kapsamlı bir bakıma tabi tutuldu. Aracın motoru, kaportası ve mekanik aksamları titizlikle elden geçirildi ve orijinal yapısına sadık kalınarak restore edildi. Yaklaşık 4 aylık titiz bir çalışma sonrasında aracın yenilenmesi tamamlandı.

Restorasyon sürecinin ardından Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, sanayi esnafıyla bir araya geldiği sabah kahvaltısında aracı teslim aldı. Aracı teslim almasının ardından Başkan Yazıcıoğlu, beyaz cip ile test sürüşü gerçekleştirdi. Test sürüşü sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, babası Recep Yazıcıoğlu’nun uzun yıllar Tokat’a hizmet ettiğini belirterek, bu araçla bazı programlara katılacağını ifade etti. "Babamın yadigarını yeniden hizmete soktuk. Herkes merak ediyordu. Bazı programlara bu araçla katılacağım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin