1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı çerçevesinde düzenlenen etkinlik, Sağlığı Koruma ve Geliştirme Kulübü (SAKOR) tarafından hayata geçirildi. Etkinlikte, meme kanserinde erken teşhisin önemi vurgulandı. TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, etkinliğe katılarak kulüp üyeleri ve akademisyenlerden bilgi aldı. Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Solmaz ve SAKOR Kulübü öğrencileri, erken teşhisin yaşam süresine olan etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. Etkinlik, merkezi yemekhane önünde 11.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Öğrencilere, kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserine karşı düzenli tarama ve kendi kendine muayene yöntemlerinin önemi hatırlatıldı.
Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor
Farkındalık çalışmalarının önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, "Meme kanseriyle mücadelede erken teşhis en güçlü silahtır. Üniversitemizde bu bilincin artırılmasına katkı sunan tüm öğrenci ve akademisyenlerimizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Tokat'ta Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde (TOGÜ) meme kanseri farkındalığına yönelik "Pembe ayna" etkinliği gerçekleştirildi.