Toplu Taşıma Şoförlerine Yönelik Denetim Toplantısı

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren şehir içi toplu taşıma aracı şoförlerine yönelik denetim ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

11 Şubat 2018 Pazar, 22:07
Toplu Taşıma Şoförlerine Yönelik Denetim Toplantısı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan ve vatandaşlarla bire bir iletişim halinde olan şehir içi toplu taşıma otobüs şoförlerine yönelik gerçekleştirilen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, daire başkanları ve otobüs şoförleri katıldı.
Kongre ve Sergi Sarayı’nın toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda vatandaşların ulaştırdığı şikâyetler, özellikle fazla yolcu ve durak harici yolcu alınmaması, kırmızı ışık ihlallerinin yapılmaması, seyir halinde iken kapıların açık bulundurulmaması, araçların temiz tutulması, seyir halinde cep telefonu ile görüşülmemesi ve yolcularla kurulan iletişimlere dikkat edilmesi konularında bilgilendirme yapıldı.
Sizin her gün kullandığınız direksiyonlar insanların hayatı demek
Vatandaşlarla birebir iletişim halinde olan otobüs şoförlerinin, belediyenin vatandaşa açılan yüzü olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, “Dünya çok hızlı bir şekilde değişiyor. Kendi yaşamlarımızdan da buna şahit oluyoruz. Dünya değiştikçe yönetimler de değişiyor ve yepyeni prensipler dünyamıza giriyor. Bu anlamda bu değişimlerden en çok nasibini alan kurumlar yerel yönetimler oluyor. Yerel yönetimlerin bazı alt dalları bu değişikliğin en çok hissedildiği yerler olabiliyor. Ulaşım Daire Başkanlığımız değişen dünya şartlarının getirdiği koşulları en son noktasına kadar duyumsayan bir başkanlığımız ve belediyenin vatandaşa açılan yüzü. Çok basit görünen bir işi her gün aynı duyarlılıkla heyecan içerisinde ve savsaklamadan yapabilmek çok önemlidir. Sizin her gün kullandığınız direksiyonlar insanların hayatı demek. O yüzden direksiyonları düzgün kullanmalıyız” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Burhanettin Kocamaz’ın önderliğinde Türkiye’de önemli ve realist bir belediyecilik sergilendiğini ve bu doğrultuda da Mersin’de kuralların getirdiği düzenin kendisini hissettirmeye başladığını sözlerine ekleyen Çokakoğlu, “2014’te devralınan belediye tekrar ayaklarının üstüne durur bir hale getirildi ve başımızın üstünde yer alıyor. Kurallar bazen insanları yorabilir ama kent genelinde uyguladığımız kuralların verdiği düzen kendini hissettirmeye başladı. Biz bunu gelen şikâyetlerin niteliğinden anlıyoruz. Mesela sahillerde çöp yığınları var diye önemli şikâyetler gelirdi ama şimdi sahilde çekirdek yiyorlar diye ufak tefek şikâyetler geliyor. Demek ki bu şehre dokunuyoruz. İki yıl önce ulaşım dairesine gelen şikâyetler artık eskisi kadar gelmiyor. Hala bazı sıkıntılar olabilir ama giderek azalıyor ve azalacakta. Hepinize belediyemize ve vatandaşlarımıza verdiğiniz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönem içerisinde daha fazla duyarlılıkla bu görevi etkin bir şekilde yerine getireceğinize olan inancım tam. Hepinize kazasız belasız hizmetler diliyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”