Toros Üniversitesi'nde Önemli Panel

Toros Üniversitesi Kentleşme ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi KEYAM’ın düzenlediği panelde “Yerel Dinamikler ve Yerel Yönetimler” konusu masaya yatırıldı.

29 Mart 2018 Perşembe, 18:30
Toros Üniversitesi'nde Önemli Panel
-

28 Mart 2018 Çarşamba günü Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü’nde gerçekleşen panele, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, genel sekreter, dekanlar, daire başkanları, öğretim üyeleri, siyasi parti ve sektör temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Panelin moderatörlüğünü KEYAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer üstlendi. Konuşmacılar ise; MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan, MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, GİŞKAD Kurucu Başkanı Cavidan Demirağ ve MÜSİAD Mersin Başkan Yardımcısı Hatice Gökçen Küçükçelebi oldu.
Programın açılış konuşmasında ilk sözü alan Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, “Toros Üniversitesi’nin asli görevlerinden bir tanesi de kentin sorunlarına çözüm üretme konusunda kent dinamikleriyle, sivil toplum örgütleriylebütünleşmek, onların görüşlerini açığa çıkarmak ve bu yolda bir rekabet ortamı hazırlamaktır. Mersin’in şu anda bulunduğu şartlar, imkanlar hak ettiğinden çok daha düşük seviyelerde. Mersin’in ekonomik dinamiklerinde belirleyici olan kurumlar ve şahısların ne yaptıkları, ne yapmak istedikleri ve bundan sonra Mersin’in gelişmesi ile ilgili düşüncelerini gençlerle paylaşmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kentleşme ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi üniversitemizin en önemli bölümlerinden bir tanesi olarak üzerine düşen görevi layığıyla yerine getiriyor. Bu konuda merkezimizin gayretlerini takdirle karşılıyorum ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Bir kentin temel dinamiklerini belirterek söze başlayan KEYAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer, “Kentin temel dinamikleri yatırım yapan, hizmet yapan kesim, üniversiteler ile eğitim kurumları ve kentli nüfus bir kentin en temel dinamiğidir. Bir kentin en değerli ve en değersiz yönü o kentin yönetim potansiyelinin ortaya çıkmasıdır. Yani bir kent kendini yönetecek en iyi insanları buluyorsa o kent daima başarılıdır, ileri gider ve kazançlıdır. Biz KEYAM olarak çorbada tuzumuzun olması amacıyla bu faaliyetlerle kente ve bilime katkıda bulunuyoruz, hem de öğrencilerimize bu vizyonu vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Yerel Dinamikler ve Yerel Yönetimler konusunda ilk sözü alan MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan, “Bir bölgedeki gelişme ve kalkınmadaki en temel unsur yerel dinamikler ve kanaat önderleridir. Kanaat önderlerine sahip çıkmayan kent sanayide ve ihracatta her zaman geriler” dedi.
Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği'ni kurdukları 2006 yılında kadın girişimci oranının yüzde 6’larda olduğunu ifade eden GİŞKAD Kurucu Başkanı Cavidan Demirağ, şimdi ise ancak yüzde 8’lere gelinebildiğini vurguladı. Kadın girişimci sayısının istenen düzeyde artmadığını aktaran Demirağ, “Kurumlar da kadın girişimciyi destekliyor ancak yeterli değil” dedi.
Belediyelerin halka en yakın hizmet birimleri olduğunu belirterek söze başlayanMESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, “Belediyeler yurttaş devlet ilişkilerinde ilk basamak hizmet alanları olup, devletin yurttaşlarına açılan penceredir. Belediyeler hizmetinde iktidarında ilk kapılarıdır, bunun içindir ki iktidara giden yol yerel yönetimlerden geçer. Yerel yönetimlerde başarılı olamayanların iktidara gitme şansı yok” şeklinde konuştu.
Son olarak söz alan MÜSİAD Başkan Yardımcısı Hatice Gökçen Küçükçelebi, MÜSİAD’ın yerel yönetimlerden beklentileri konusuna değindi. Bölgesel kalkınmanın gerçekleşmesinde merkezi yönetim artık tek aktör olmadığının altını çizen Küçükçelebi, “ Yetkilerin ve sorumlulukların paylaşılmasında yeni aktörlere ihtiyaç duyulmaktadır ve bunların başında yerel yönetimler gelmektedir. Yerel yönetimler teknik olarak bölgesel kalkınmanın esas aktörleridir, yerel yetkililer ise giderek artan bir şekilde yerel ekonomik kalkınmaya öncülük etmektedir” dedi.
Panelin ardından soru cevap bölümüne geçildi.  Yaklaşık 3 saat süren ve Mersin’in yerel televizyon ve radyolarında canlı yayınlanan etkinlik plaket ve çiçek sunumu ile sona erdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti