Toroslar Belediye Personeline “Uyuşturucu İle Mücadele” Eğitimi

Toroslar Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün, belediye personeline yönelik düzenlediği hizmet içi eğitim seminerleri sürüyor.

17 Ocak 2018 Çarşamba, 14:04
Toroslar Belediye Personeline “Uyuşturucu İle Mücadele” Eğitimi
-

Toroslar Belediyesi’nin, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında belediye personeline; ‘Yerel Yönetimlerin Uyuşturucu İle Mücadelede Etkin Katılımının Sağlanması’ çalışması ile ilgili eğitim semineri verildi.
            Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen eğitime; Zabıta, Temizlik, Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile idari binadaki personeller katıldı.
            Personelin uyuşturucu ile mücadele konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve bu gibi durumlarla karşılaşıldığında nasıl bir yol izlenmesi gerektiğinin anlatıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Ali Kaplan, bu konuda sahada çalışan personele daha fazla görev düştüğünü belirtti. Kaplan; “Bu seminer, Emniyetin sadece bir suç işlendiğinde olaya müdahale etme yönünün yanı sıra bir de önleme görevinin olduğunu göstermektedir. Eğer bizler de bir kişiye bir  dokunuş yapabilirsek ve onu o illetten kurtarabilirsek çok büyük iş yapmış olacağız. Müdahale anlamında sahada çalışan arkadaşlarımıza da daha büyük görevler düşmektedir” dedi.
            Daha sonra söz alan Mersin Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Uzman Narkorehber Soner Kabaoğlu, şubenin çalışma faaliyetleri hakkında bilgiler vererek hedeflerinin geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan korumak olduğuna dikkat çekti.Kabaoğlu; “Unutmayalım ki çocuklarımızı ve gençlerimizi korumak sadece biz polislerin değil ailelerin ve toplumun da görevidir. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak  bu seminerlerle; uyuşturucu ile  mücadelede kolluk kuvvetlerine destek olunmasının sağlanmasını ve ihbar mekanizmasını geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
            Uzman Narkorehber Fikret Özlü de yaptığı sunumda; madde bağımlılığı nedir, bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlı olan kişinin özellikleri nelerdir, sokak satıcıları nasıl tanınır, narkotik maddelerin sokak adları ile ticaret ve tüketiminde kullanılan dil nelerdir, şüpheli mekanlar nerelerdir, uyuşturucu ile mücadelede etkin verim nasıl alınabilir konularında personeli bilgilendirdi.
            Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise hizmet içi eğitim seminerlerine büyük önem verdiklerini belirterek; “Böyle bir eğitimi kurumumuzla paylaştıkları için Mersin İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Şahne’ye ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.
            Uyuşturucu ile mücadelenin uluslararası bir sorun haline geldiğini belirten Başkan Tuna, Toroslar Belediyesi olarak çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla onları spora ve sosyal faaliyetlere yönlendirdiklerini söyledi.
            Başkan Tuna; “İlçemiz sınırlarındaki insanlarımız ekonomik yönden orta seviyede yaşayan insanlar. Ailesinin geçimini sağlamak amacıyla maalesef çocuklarına da fazla zaman ayıramıyorlar. İşte bizde bu noktada Belediye olarak özellikle okulların kapanmasıyla 3 aylık tatil sürecinde bu çocuklarımızı sporun her branşında eğitmeye çalışıyoruz. Futbol, basketbol, yüzme, güreş, bocce, atletizm, Jimnastik, tiyatro ve folklor gibi tüm spor branşlarının yer aldığı spor kulübü bünyemizde çocuklarımızı ve gençlerimizi ilgi duydukları spor branşlarıyla tanıştırıyoruz. Fiziki olarak sporcu kimlikleriyle öne çıkan, beyni bilgi ile dolu, bilgi çağının bütün teknolojik gelişmişliklerini bilen, uygulayan ve aynı zamanda bizi millet yapan değerleriyle bütünleşmiş bir gençlik yetiştirmeye çalışıyoruz. Çalışma yol haritamızda da her zaman bunu işaret ediyoruz. Biz tesisleri yapıp, imkan sağlıyoruz ama anne ve babalarımızdan da çocuklarımızı spora yönlendirmelerini istiyoruz” dedi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti