Toroslar Kent Konseyi, Genel Kurul Toplantısı’nı Yaptı

Toroslar Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı; Toroslar Belediyesi ve Kent Konseyi Başkanı Hamit Tuna Başkanlığında yapıldı.

06 Aralık 2017 Çarşamba, 16:41
Toroslar Kent Konseyi, Genel Kurul Toplantısı’nı Yaptı
-

            Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda; Toroslar’daki değişim döngüsüne yönelik hayata geçirdikleri yatırım ve projeleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kentin ve Toroslar’ın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişimini sağlamak amacıyla çalışmalar yapan ve fikirler üreten Toroslar Kent Konseyinin tüm üyelerine teşekkür etti.
            Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.
            Toroslar Kent Konseyi bünyesinde emekli ve engelliler komisyonunun da kurulmasının oy birliğiyle kabul edildiği toplantının açılışında konuşan Toroslar Belediyesi ve Kent Konseyi Başkanı Hamit Tuna, hayata geçirdikleri çalışmalarla amaçlarının Toroslar’ı çekim merkezi yapmak olduğunu söyledi.
 
“İnsanlarımızım Mutluluğu ve Refahı İçin Çalışıyoruz”
 
Sivil toplum kuruluşları,  siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ile kurum temsilcilerinden oluşan Toroslar Kent Konseyi’nin aldığı kararları önemsediklerini kaydeden Başkan Tuna; “Kentin daha çağdaş, daha güzel ve çekim merkezi olması yönünde çalışmalar yapan, bölgede yaşayan insanların refahı ve mutluluğunu arttırmak için zaman ayıran, bilgi ve tecrübelerini paylaşan Kent Konseyi üyelerimize teşekkür ediyorum. Biz de burada alınan kararları bilgi havuzumuzda yoğurarak projeye ve ardından icraata dönüştürüyoruz .Hayal etmek, düşünmek  ve bunları icraata dönüştürmek çok özel bir yöntem. Toroslar artık, kendini öne çıkartan, projeleriyle, kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle dünya basınında yer alan bir ilçe. Göreve geldiğimiz 2004 yılından beri Toroslarımızdaki değişimi ve değer artımını sizlerde görüyor ve biliyorsunuz. Yatırımcılar da artık Toroslarımızı bir değer olarak görüyor. Bunların hepsi hep birlikte yapılan çalışmaların sonucudur. Bizlerin ve sizlerin gayretleriyle bugünlere geldik” dedi.
 
“Toroslar’da Yayla ve Eko Turizmini Ön Plana Çıkartıyoruz”
 
Toroslar’da yayla ve eko turizmini ön plana çıkartmak istediklerini ve bununla ilgili önemli adımları da attıklarını kaydeden Başkan Hamit Tuna; “Yaylalarımız, 2014 yılında 6360 sayılı yasa ile birlikte belediyemize bağlandı. Daha önceki yıllarda bizim hizmet verdiğimiz yerleşim yerleri değildi. Belediyemize bağlanan 32 köy ve 5 beldede yaptığımız ciddi yatırım ve çalışmalarla, bu yerleşim yerlerimiz kuruldukları günden bugüne kadar almadıkları hizmetin fazlasını aldılar. Bu çalışmalarımızı daha da arttıracağız. İlçemizin her noktası bir değer. Bizim denizimiz ve sahilimiz yok ama doğal güzelliklerle dolu yaylalarımız var.Bu yaylalarımızın özelliğini çıkartmak suretiyle yayla turizmini geliştireceğiz” dedi.
 
“Bungalov Yayla Evlerimizi Yıl Sonuna Kadar Bitireceğiz”
 
2014-2019 hizmet dönemi projelerinden biri olan Bungalov Yayla Evleri projesinin yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini ve yılsonuna kadar projenin hazır olacağını kaydeden Başkan Tuna; “İlçemizdeki yayla ve eko turizmini ön plana çıkarmak ve geliştirmek için planladığımız ‘Bungalov Yayla Evlerimize’ Güzelyayla Mahallemizde başladık.24 adet inşa ediyoruz. Alt yapısı tamamlandı ve ahşaptan yapılan evler montajlandıktan sonra 2017 yılı bitmeden hazır olacak. Arz ve talebe göre bunun sayısını 60-70 adete çıkartmayı düşünüyoruz. Burada bir restaurantımız da var. Onun için de bir proje yapacağız. Bu çalışma ilgi görürse kar bölgesi olan diğer yaylalarımızda da yaparak, kar turizminden de yararlanılmasını istiyoruz. Bu işi daha da geliştirmenin yolunda ve bölgemizi turizm konusunda öne çıkartmanın gayretindeyiz” dedi.
 
“Alternatif Tarım ile Amacımız, İnsanlarımıza Yeni Ufuklar Açmaktır”
 
İlçe genelinde çiftçileri yeni ürünler üretmeye teşvik etmek amacıyla başlattıkları alternatif tarım ile ilgili AR-GE çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Tuna, belediye fidanlığında; ejder meyvesi, safran, goji beryy, passiflora, istiridye mantarı, dikenli incir, kahve, Ginkgo Biloba bitkisi yetiştirdiklerini söyledi. Başkan Tuna; “Alternatif tarımla ilgili ciddi anlamda çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmanın gündemde kalmasını ve yetiştiriciliğin nasıl olması yönünde bilgiler paylaşıyoruz. Ürün motiflerini ve çeşitliliğini arttırmak anlamında lokomotif görevi yapmak istiyoruz. Kaliteli, değeri fazla, pazar problemi olmayan bir ürünün geçirdiği süreç üretim, ambalaj ve pazarlamadır. En iyi ürünü üretirsiniz, ambalajını yaparsınız ama pazarınız yoksa ürün elinizde kalır. Toroslarımızda ürün çeşitliliğini çoğaltmamız lazım. Yaptığımız alternatif tarım ile ilgili çalışmalarımızla amacımız, profesyonel düşünüp satma niyetinde değiliz, biz bununla ilgili insanlarımıza yeni ufuk açma çabasındayız” dedi.
 
“Eski Meram Sinemasının Yerine;  Emekli-Buluşma Evi, Gençlik Merkezi ve TORTEK kurs merkezleri Yapıyoruz”
 Sağlık Mahallesi’nde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda kamulaştırdıkları eski Meram Sinemasının yerine; ’Emekli Sohbet-Buluşma Evi, Gençlik Merkezi, TORTEK bünyesinde yeni kurs merkezleri ile yeşil alanı kapsayan bir tesis’ inşa ettiklerinin bilgisin veren Başkan Tuna, emekli komisyonun da bu anlamda önemli olacağını söyledi.
Başkan Tuna; “2014-2019 hizmet dönemi projelerimiz arasında yer alan ’Emekli Sohbet-Buluşma Evi, Gençlik Merkezi, TORTEK bünyesinde yeni kurs merkezlerimizi” eski Meram Sinemasının yerine yapıyoruz. Mesleki eğitime katılacak bayanlarımız, emeklilerimiz ve gençlerimizin bir arada olacağı komplike bir tesis olacak. Kaba inşaatı bitmek üzere. İnşallah ince işleri de bittikten sonra burayı hizmete sunacağız. Emekli komisyonu bizim için çok önemli olacak. Bölgemizde çok fazla emekli insanımız var. Sistem sağlıklı bir şekilde devam ettikten sonra diğer alternatif olan yerlerimizde de bu projemizi yapacağız. Buraya gelen emeklilerimiza bir kart vereceğiz. Görevlilerimizin de bulunacağı bu yerimizde emeklilerimiz kahvesini, çayını içip günlük gazetelerini okuyup, internete girebilecekler” dedi.
            Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından devam eden toplantıda, Tarım ve Kırsal Kalkınma Komisyonu ve TEMA temsilcilerinin sunumları izlendi.Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Yılmaz da, kadın meclisi olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili kent konseyi üyelerini bilgilendirdi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı