Toroslar Renkleniyor! Üreten Belediyeciliğe En Güzel Örnek Toroslar

Toroslar Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çeşitli türlerde yıllık ve mevsimlik çiçek üretimi yapıyor.

28 Haziran 2019 Cuma, 12:55
Toroslar Renkleniyor! Üreten Belediyeciliğe En Güzel Örnek Toroslar
-

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın göreve gelir gelmez başlattığı sera çalışmaları kapsamında, birçok türde çiçek vatandaşa dağıtılmak üzere kışa hazırlanıyor. Çalışma kapsamında; kirlihanım, vapurdumanı, ceylangözü, telgraf, çeşitli sukulentler, kaktüs, buz çiçeği, gül, bodrum papatyası, karanfil, lavanta, begonvil gibi çiçek türleri özenle yetiştiriliyor.
Çiçek üretimini kendi bünyesinde üreten ender belediyelerden bir tanesi olduklarını belirten Başkan Yılmaz, “Belediyemiz bünyesinde üretilen çiçekler hiçbir ticari amaç gütmeden mezar üzerlerine dikmek, huzur evlerinde kalan yaşlılara dağıtmak ve vatandaşlarımıza hediye etmek gibi amaçlarla yetiştiriliyor.” dedi.
“Üretim kapasitemizi genişlettikçe ziyaretimize gelen vatandaşlarımız ne zaman gelirse gelsin ellerini çiçeksiz döndürmeyeceğiz” diyen Başkan Yılmaz, “Vatandaşımızın yüzünde göreceğimiz küçük bir tebessüm bile bizim için yeterli. Hizmetlerimizi her zaman vatandaşlarımızı mutlu etmek için yapıyoruz” ifadesine yer verdi.

Yüksek Mühendis Akıncı “Bitkiler İyi Bakıldığı Zaman Cömert Oluyor”

Çiçekleri büyük bir özveriyle yetiştiren Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli Orman Yüksek Mühendisi Zeynep Eda Akıncı da, anaçlardan alınan köklerin nasıl çoğaltıldığını anlattı.
Yüksek Mühendis Akıncı, “Bitkileri suyu ya da güneşi sevenler olarak gruplandırıyoruz. İhtiyaç duydukları su ve güneşi verdiğiniz zaman verimli oluyorlar. Anaçları güzelce besleyip büyüttükten sonra gövdeden çelik alma işlemi ile çoğaltmayı sağlayabiliyoruz. Bitkiler kendi kendine kök atıyor. Bir saksıdan yaklaşık 6 adet kök çıkabiliyor. Anaçlardan aldığımız kökleri önce viyollerde olgunlaştırıyor daha sonra da saksılara alıyoruz. Bir kökten birkaç saksılık bitki elde edebiliyoruz. İyi bakıldığı zaman bitkiler de cömert oluyor.” diye konuştu.
Çiçeklerin çeşitliliğini arttırmak istediklerine dikkat çeken Yüksek Mühendis Akıncı, “12 ay boyunca seramızda çiçekli bitkilerimiz olacak, yani vatandaşlarımız hangi mevsimde kapımızı çalarsa çalsın kendilerine hediye edeceğimiz o mevsime uygun çiçekli bitkilerimiz muhakkak olacak.” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”