Toroslar'da 23 Nisan Dolu Dolu Geçecek

Toroslar Belediyesi, 23 Nisan için çocuklara bir dizi etkinlik hazırladı...

20 Nisan 2018 Cuma, 20:47
Toroslar'da 23 Nisan Dolu Dolu Geçecek
-

Toroslar Belediyesi, geleceğin teminatı çocuklarımız için bu yıl 98’inci yıldönümü kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda dolu dolu bir etkinlik düzenledi.
Etkinlikler; 23 Nisan Pazartesi günü saat: 10.00’da Korukent Mahallesi’nde bulunan Prof.Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezi’nde geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları’ şenliği ile başlayacak.
“Çocuk Oyunları Şenliğimize Bekliyoruz”
Palyaço ve midilli atının da yer alacağı şenlikte çocuklar, geçmişte akranlarının oynadığı; bilyalı, topaç, yoyo, ip atlama, bilye, çember, masa langırtı ve gıncırlak oyunlarını tanıma fırsatı bulacak. Dondurma ikramının da yapılacağı şenlikte katılımcılara uçurtma, bilyalı ve topaç armağan edilecek.
Bu etkinlik ile unutulmaya yüz tutan eski çocuk oyunlarının yeniden hayat bulmasını ve günümüz çocuklarımıza öğretilmesini amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Çocuklarımızın, eğlenirken eski çocuk oyunlarını öğrenecekleri ve onlara armağan edilen bayramın coşkusunu doyasıya yaşayacakları şenliğimizi bu yıl da organize etmekten  mutluluk duymaktayız. Toroslar Belediyesi olarak hedefimiz; beyni bilgi ile dolu, sporcu kimlikleriyle öne çıkan, teknolojik gelişmişlikleri yakından takip eden ancak milli değerlerinden asla vazgeçmeyen bir gençlik oluşturmaktır. Tüm çocuklarımızı aileleriyle birlikte 23 Nisan Pazartesi Günü saat: 10.00’da Gençlik Merkezimizde düzenleyeceğimiz Çocuk Oyunları Şenliğimize bekliyoruz” dedi.
Milletimizin Geleceği Çocuklarımızdır”
Başkan Tuna; “Bu bayram, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza aynı zamanda çocuk bayramı olarak ilan etmiş ve bu yönüyle de Atatürk dünya ölçeğinde eşsiz liderliğini bir kez daha kanıtlamıştır. Çünkü milletimizin geleceği çocuklarımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum”  dedi.
“Köyler Arası Futbol Turnuvası’nın Açılış Maçı, 23 Nisan’da”
Toroslar Belediyesi, bu yıl 11’incisini düzenleyeceği Köylerarası Geleneksel Futbol Turnuvası’nın açılış maçını da 23 Nisan Pazartesi Günü saat: 16.00’de gerçekleştirecek.
Prof.Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezi Futbol Sahası’nda saat:14.00’de şöhretler karması futbol müsabakasının ardından saat:16.00’da yapılacak olan açılış maçı; Ayvagediği ve Doruklu Mahalleleri arasında oynanacak.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başlatacakları ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda finalini oynatacakları turnuva ile amaçlarının köyler arasındaki dayanışmayı ve kaynaşmayı daha da güçlendirmek olduğunu vurgulayarak, 23 Nisan Pazartesi Günü Gençlik Merkezindeki müsabakaları izlemeye tüm sporseverleri davet etti.
“Çocuk Hakları Temalı, 1.Ulusal Kısa Film Yarışmasının Ödülleri, 23 Nisan’da Sahiplerini Bulacak”
Toroslar Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği ve ‘Çocuk Hakları’ konusunu tema alan  ‘1. Ulusal Kısa Film Yarışması’nı’ kazananlara ödülleri, 23 Nisan Pazartesi günü saat: 19.00’da Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Final Gecesi'nde verilecek.
Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleştirilen ve her yıl farklı bir temanın belirleneceği yarışmaya katılan 74 eserden, finale kalan 10 eser arasından  jüri üyeleri dereceye giren kısa filmleri açıklayacak.
Yarışmanın; birincisine 5 bin TL, ikincisine 3 bin TL, üçüncüsüne bin TL para ödülü ve ayrıca 500 TL’lik 2 adet de mansiyon ödülü de verilecek.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl ilkini düzenledikleri 1.Ulusal Kısa Film Yarışmasının final gecesine tüm sanatseverleri davet etti ve yarışmayı gelenekselleştireceklerini söyledi.
Final Gecesine jüri üyesi sinema ve dizi oyuncuları Açelya Topaloğlu ile Yonca Cevher Şahinbaş,  Akademisyen Prof. Dr. Mutlu Parkan, Yönetmen Feride Kaytan, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ruşen Ayşen Ayılgan da katılacak.
Toroslar Belediyesi 1.Ulusal Kısa Film Yarışmasının Finalistleri;
Film Adı                      Yönetmen
Şakha                           Sedat Benek
Kız Çocuğu                  Hakan Berber
Biz İki Kişiyiz              Erhun Altun
Teneffüs                       Ahmet Mahir Kar
Dikenli Tel                   Serdar Altun
Küçük Adımlar            Şenol Çöm
Saksak                          Turan Kubulay
Küçük Adam                Şeyhmus Sarıce
3 Lira                            Evrim İnci
Yirmi İki                       Hakan Sümer       
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”