Toroslar’da Çanakkale Ruhu

Toroslar Belediyesi,  18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103’üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma günü kapsamında düzenlediği; konferans, sergi ve tiyatro etkinlikleriyle bu eşsiz zaferi yeni nesle aktardı.

16 Mart 2018 Cuma, 10:04
Toroslar’da Çanakkale Ruhu
-

            Etkinlikler, İlçedeki İlköğretim Okullarında her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Çanakkale Zaferi” konulu eğitim konferansıyla başladı. Tarih şuurunu genç nesillere aktarmak amacıyla gerçekleştirilen konferansta bu yıl da öğrencilere, Çanakkale deniz ve kara savaşları ayrıntılı olarak anlatıldı.
Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzları Derneği Üyesi Ali Murat Kalegil tarafından verilen ve gerçek görüntüler ile dönem fotoğraflarından oluşan konferansa, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katılarak, öğrencileri yalnız bırakmadı.
            Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi tarafından sahnelenen  “Dur Yolcu”  adlı tiyatro oyunu ise katılımcıları duygusal bir zaman yolculuğuna çıkardı.
            Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gösterimi yapılan tiyatro oyunu öncesinde vatandaşlara; Çanakkale Savaşında yokluklar içinde savaşan Atalarımızın menüsü olan yağlı buğday çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı menüsün ikramında bulunuldu.
Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda ayrıca ‘Çanakkale Destanı’ konulu fotoğraf sergisi de vatandaşların izlenimine sunuldu. Daha sonra Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Dur Yolcu’ adlı tiyatro gösterimine geçildi.
Saygı Duruşu ve İstaklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. Programa; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.
            Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Çanakkale’nin yokluklar içerisinde yedi düvele karşı verilmiş bir destan olduğuna dikkat çekerek; özel gün ve haftalarda gerçekleştirdikleri etkinliklerle amaçlarının yeni nesle milli birlik ve beraberlik bilincinin yanı sıra tarih şuurunu aşılamak olduğunu söyledi.
            Başkan Tuna; “Atalarımız, inanarak çıktıkları bu yolda vatan coğrafyasını şeref ve namus bilmişler ve dönmemek üzere bu yola baş koymuşlardır. 253 bin vatan evladı bu topraklarda şehit olmuştur. Bizler, böyle Ataların evlatları ve torunlarıyız. Cumhuriyetin ışığında biz bugün hür ve bağımsız yaşıyorsak onların sayesindedir. Tarihimizi unutmadık ve unutturmayacağız. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. Elbette yurtta barış ve dünyada barış diyoruz ama yurdumuzun içine el atanlara karşı da güçlü olmamız, bir ve beraber ve tek yürek olmamız lazım. Bu vesileyle başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Aynı zamanda Ülkemizin güvenliği ve bekası için Afrin’de terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden Mehmetçiklerimize Allah’tan güç, kuvvet diliyorum. Allah ordumuzu muzaffer eylesin” dedi.
            Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun, Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü için özel hazırladığı ‘Dur Yolcu’ adlı tiyatro oyunu duygusal sahnelerin yanı sıra dekor ve oyuncuların kostümüyle de izleyicileri geçmişe götürürken, Toroslar Belediyesi Halkoyunları ekibi de gösterileriyle oyunun bir parçası oldu.
            Tiyatro oyunun ardından sahneye çıkan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, amatör olmalarına rağmen profesyonel bir şekilde performans sergileyen Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu topluluğu ile Toroslar Belediyesi Halkoyunları ekibini tebrik ederek, çiçek takdim etti.
            Program, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”