Toroslar’da Kıbrıs’ın Kahramanları Anıldı

Toroslar Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosluğu ile birlikte KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Kıbrıs Barış Harekâtı kahramanlarından KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük'ün vefatının yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenledi.

13 Ocak 2020 Pazartesi, 14:21
Toroslar’da Kıbrıs’ın Kahramanları Anıldı
-

Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan Rauf Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi’nde; çelenk sunma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından okunan Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programa Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Toroslar Kent Konseyi Başkanı Ümit Erşan, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, muharip gaziler ve birçok vatandaş katıldı.

“KIBRIS MESELESİ, MİLLİ DAVAMIZDIR”

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Kıbrıs Barış Harekâtı kahramanlarından KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük'ün anısına öğrenciler tarafından şiirlerin de okunduğu programın açılış konuşmasını Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz yaparak, “Bağımsızlık tutkusuyla Kıbrıs Türklüğüne umut ve heyecan aşılayan büyük devlet adamı Rauf Denktaş'ı ve Kıbrıs Barış Harekâtı kahramanlarımızdan KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük'ü rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Başkan Yılmaz, “Kurtuluş Savaşı öncesinde Anadolu'da ne yaşadıysak Kıbrıs'ta da 1974 Barış Harekâtı öncesinde aynı şeyleri yaşadık. Kurtuluş Savaşımızda olduğu gibi Kıbrıs’ımızda da yiğitlik, kahramanlık destanı yazıldı. 1974’te Kıbrıs’ta ne işimiz var diyenler, bugün milletimizin bekasının, güvenliğinin; Şam’dan, Trablusgarp’tan, Semerkant’tan, Buhara’dan başladığını daha rahat, daha net görüyorlar. Kıbrıs yavru vatanımız. Allah’ın izniyle gök çökmedikçe, yer yarılmadıkça Kıbrıs yavru vatanımız olarak kalmaya devam edecek. Bu vesileyle KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı, Kıbrıs Barış Harekâtı kahramanlarımızdan KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük'ü ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

MENDELİ: “LİDERLERİMİZ, GÖNLÜMÜZDE ÇOK ÖZEL BİR YERE SAHİP”

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ise, “Dünyada çok az lider vardır. Şükürler olsun Rabbime ki iki tanesini de Kıbrıs Türk halkına vermiş. Özgürlük mücadelesi liderimiz Dr. Fazıl Küçük; karanlık içerisinde savrulan Kıbrıs Türk Halkını bir araya toparlayan, sahip olduğu değerleri yeniden hatırlatarak cesaret veren, fedakârlığın ne olduğunu davranışlarıyla kanıtlayan, gerçek bir lider ve halk adamıydı. Kurucu Cumhurbaşkanımız Sayın Denktaş ise, Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesine yön veren, tarihe iz bırakmış, Kıbrıs sevdalısı, Türklük şuuru, egemenlik, bağımsızlık tutkusu ve siyasi dehası hayli parlak, Kıbrıs Türk halkını toplum noktasından alıp, devlet sahibi bir halk noktasına taşıyan, anavatan Türkiye’ye yürekten bağlı bir liderdi. Türk milletinin gönlünde çok özel bir yere sahip olan Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş ve özgürlük mücadelesi Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.
KKTC Mersin Başkonsolosu Mendeli, konuşmasını programın düzenlenmesine katkı sunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederek tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”