"Torosların Zirvesindeki 1200 Öğrenciye Zekâ Oyunları"

Satrançtan mangala’ya, kızma biraderden denge oyununa kadar zekâ oyunları setleri kırsal mahallelerde okuyan 1200 öğrenciye dağıtıldı. Yürütülen çalışmanın amacı ise kırsal ve merkezde eğitim gören öğrencilerin eşit imkanlardan yararlanabilmesi.

01 Nisan 2021 Perşembe, 18:15
G: 01.04.2021 - 18:17
"Torosların Zirvesindeki 1200 Öğrenciye Zekâ Oyunları"
-

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erdemli Belediyesi iş birliği yaparak, Torosların zirvesinde yer alan kırsal mahallelerde eğitim gören öğrenciler için okulları zekâ oyunları setleri ile donattı.

Proje kapsamında, zeytin ağaçları içerinde yer alan Ayaş İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki öğrenciler, açık havada satranç ve denge oyunu ile moral depoluyor. Renkli görüntülerin yaşandığı programda Öğrencilerin karşısında rakip olarak, Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf açıkyörük vardı.

“Kentte olan Kırsalda Olacak”

Kentte ne varsa kırsalda da o olması gerektiğini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yapılan çalışma ile kırsalda okuyan öğrencilerin gelişimine katkı sunmayı hedeflediklerini vurguladı. Başkan Tollu, “Ülkemizin aydınlık geleceğini emanet edecek olduğumuz gençlerimizin çok iyi yetişmesi gerekiyor. Özellikle kırsalda bulunan, bir takım sosyal imkanlardan mahrum olan öğrencilerimize, Belediyemiz marifeti ile onların geleceğe umutla bakmaları adına devletimizin tüm imkanlarından en güzel şekilde faydalanmaları adına zekâ oyunları dağıtıyoruz. Şu anda kırsalda bulunan 1200 öğrencimize zekâ oyunlarını dağıttık. Buda inşallah gençlerimizin hem düşünme hem de becerilerini geliştirme imkanı sağlayacak. Bizim şiarımız şuydu, kentte ne varsa köyde aynısı olacak. Kente olan imkanların aynısı köylerde de o olacak düsturuyla hareket ediyoruz. Kentte sunulan imkanların, kırsalda ki öğrencilerimize de en güzel şekilde en iyi şekilde sunmanın gayreti içerisindeyiz. Çünkü biz aydınlık Türkiye’mizin geleceğini yarın gençlerimize bırakacağız. Gençlerimizin, fikren, zikren bedenen çok iyi yetişmesi lazım. Bununla alakalı Belediye imkanları neyi gerektiriyorsa, elimizden ne geliyorsa gençlerimiz için seferber etmeye hazırız” diye konuştu.

Programa katılan Erdemli Kaymakamı Avni Kula çalışmalardan dolayı teşekkür ederken Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, öğrencilerin hayal kurup tasarlama yapma duygularını geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Açıkyörük, “Öğrencilerin düşünmesi, strateji yapması, düşündüğünü uygulamasını ve hayal kurmasını amaçlıyoruz. Birde düşündükten sonra tasarlaması” diye konuştu.
Pandemi kurallarına uygun olarak eğlenen öğrenciler ise durumdan oldukça memnun.
Satrancı sevdiğini ifade eden bir öğrenci, “ sevdiğim bir oyun, güzel oyun oynadığı için seviyorum” diye konuştu.

Bir diğer öğrenci, “ Ben genelde öğretmenlerle oynuyorum, oyun oynamayı seviyorum. Çünkü görselle ilgili bir sorun, benimde görsel hafızam iyi olduğu için çabuk yapabiliyorum ”diye konuştu.

Sınavlarına faydası olduğunu ifade eden bir öğrenci, “Zaten şu anda LGS’de yeni sorular çıkıyor ve onlarda bizim bilişsel becerilerimizi geliştirdiği için bize LGS’de de faydası oluyor. Çünkü LGS’de bu tarz görüntüler ortaya çıktığı için LGS’de faydası oluyor” diye konuştu

Zekâ oyunlarının çok faydalı olduğunu ifade eden bir diğer öğrenci ise, “Gerçekten LGS çok hazırlanıyoruz çünkü her şekilde zorlanıyoruz. Ama bu zorlandığımız sıralarda, gerçekten çok yorulduğumuz için dinlenmek istiyoruz. Ve bunların içinde daha çok oyunlarımızı tercih ediyoruz. O açıdan çok Faydalı oluyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”