Edinilen bilgilere göre, emniyet birimleri tarafından yapılan araştırmalarda Oral Şengün’e ait son kamera görüntüleri detaylı bir şekilde incelendi. Yapılan teknik çalışmalar sonucunda, cep telefonunun en son Araklı’nın Konakönü mevkiinden sinyal verdiği belirlendi.
Bölgedeki arama faaliyetleri sırasında, olay yeri inceleme ekipleri tarafından kayıp gence ait olduğu düşünülen bazı kişisel eşyalar bulundu. Bu gelişmenin ardından, arama çalışmaları sahil hattına kaydırıldı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ile birlikte Jandarma, AFAD ve dalgıç polis ekipleri, arama çalışmalarını hem karada hem de denizde sürdürüyor. Ayrıca, çalışmalara drone destekli hava tarama ekipleri de katılıyor. Ekipler, kayıp gencin izine ulaşmak için yoğun çaba sarf ediyor.
