Uzungöl'de son günlerde etkili olan kar yağışı, bölgedeki manzarayı adeta değiştirdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Selim, burada yaşanan olağanüstü görüntülerin, Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirleri Uzungöl'e çekmek için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Selim, "Böyle bir karı hiçbir yerde bulamazsınız. Şu anda burada inanılmaz bir görüntü var. Bu yüzden bütün Türkiye'yi 23-25 Ocak'ta Uzungöl'e bekliyoruz" dedi.
Festivalin organizasyonuna yönelik hazırlıkların titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Uzungöl Kış Festivali Komite Başkanı Yavuz İnan, yoğun kar yağışının kendileri için sürpriz olduğunu dile getirdi. İnan, "Festival için böyle yoğun bir kar açıkçası beklemiyorduk. Sürpriz oldu bizim için. Ekipler burada karı temizlemek için yoğun bir mesai harcıyor" şeklinde konuştu.
Uzungöl Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Mustafa Akyüz ise bölgede son yılların en etkili yağışının yaşandığını belirtti. Akyüz, "Son 20 yılın en yoğun kar yağışı yaşanıyor diyebiliriz. Kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Önümüzdeki günlerde yağış devam edecek gibi görünüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere burada yoğun şekilde çalışıyor" ifadelerini kullandı.
Uzungöl Mahalle Muhtarı Selman Dilek de, "Son iki gündür yağan yoğun karla beraber yükseklik 1 metreyi aştı. Şu anda birçok iş makinesi ile birlikte yollar açtık" diyerek sürecin devam ettiğini aktardı. Bu yoğun kar yağışı, bölgedeki turizm faaliyetlerini de önemli ölçüde etkileyerek, misafirlerin Uzungöl'e olan ilgisini artırdı.