Trabzon'da Haluk Pekşen, Ekonomiyi Ele Alarak Seçim Gezilerine Devam Ediyor

CHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen, seçim çalışmaları kapsamında sahilde yürüyüş yapan Trabzonlular ile bir araya geldi ve ekonomideki durumu değerlendirdi.

Trabzon'da Haluk Pekşen, Ekonomiyi Ele Alarak Seçim Gezilerine Devam Ediyor
CHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen, seçim çalışmaları kapsamında sahilde yürüyüş yapan Trabzonlular ile bir araya geldi ve ekonomideki durumu değerlendirdi.
Google News'te Abone Ol

CHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen, seçim gezileri sırasında vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomideki son durumu aktardı. İlk olarak Karşıyaka mahallesinde partililere hitap eden Pekşen, Türkiye’nin ekonomik verilerine dikkat çekti. TUİK’in verilerinden yola çıkarak, son 9 yılda ödenen faizler ve borçlanma ile ilgili önemli rakamlar paylaştı. Pekşen, “AK Parti iktidarının 10 yılında Türkiye’de yapılan yatırımların büyük bir kısmı borçlanma ile gerçekleştirilmiştir” dedi.

Pekşen, ayrıca özel sektör borçlarının 2002 yılında 129 milyar liradan, 2012'de 350 milyar liraya yükseldiğini belirtti. “Devlet, özel sektör ve bireyler gırtlağına kadar borç batağında” diyen Pekşen, kredi kartı borçlarının da arttığını ifade etti. “2002 yılında 4,6 milyar dolar olan kredi kartı borcu, 2013'te 160 milyar dolara ulaşmış durumda. Bu durum, vatandaşların mali sıkıntıya düştüğünün bir göstergesi” şeklinde konuştu.

Haluk Pekşen, daha sonra Beşirli sahilinde yürüyüş yapan Trabzonlular ile sohbet ederek, CHP'nin politikalarını anlattı ve halkın sorunlarını dinledi. Bu ziyaretler, Pekşen'in seçmenle birebir iletişim kurma çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin