Trabzon'da Off-Road Yarışlarının Final Etabı Kıyasıya Mücadeleye Sahne Oldu

Trabzon'da gerçekleştirilen PETLAS 2026 Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın final etabı, büyük bir heyecanla devam etti. Yarış öncesinde sporcular iddialı açıklamalarda bulunurken, final etabında ise kıyasıya bir rekabet yaşandı.

Trabzon'da Off-Road Yarışlarının Final Etabı Kıyasıya Mücadeleye Sahne Oldu
Trabzon'da gerçekleştirilen PETLAS 2026 Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın final etabı, büyük bir heyecanla devam etti. Yarış öncesinde sporcular iddialı açıklamalarda bulunurken, final etabında ise kıyasıya bir rekabet yaşandı.

Trabzon Valiliği'nin koordinasyonunda hayata geçirilen organizasyon, Büyükşehir Belediyesi, Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi ile İl Jandarma ve Emniyet Müdürlükleri, İl Sağlık Müdürlüğü, İl AFAD Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Şampiyonanın ilk ayağına 9 farklı ilden toplam 22 araç ve 44 sporcu (pilot ve yardımcı pilot) katıldı. Zorlu mücadelelere sahne olan yarışların final etabı, bugün Akçaabat Yaylacık Sahili’nde seyirci etabı ile devam etti. Deniz kenarında oluşturulan zorlu pistte pilotlar arasında kıyasıya bir mücadele gerçekleşti. Yarışlarda hız, adrenalin, mukavemet ve pilotaj ön planda olurken, deniz kenarında gerçekleştirilen off-road araçlarının mücadeleleri izleyenleri kendine hayran bıraktı.

Melis Aksöz: "Turnuvanın Tek Kadın Takımıyız"

Yarış öncesinde açıklama yapan pilot Melis Aksöz, hafta sonunun hava şartları nedeniyle zorlu geçtiğini belirtti. "İstanbul’dan Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın birinci ayağı için geldik. Hafta sonu bizim için biraz zorlu başladı. Sebebi tamamen hava şartlarıydı. Hava koşullarından dolayı çok zorlandık ama off-road’un doğasında olan bir durum, biz de ayak uydurduk. Aracımın performansından memnunum. Organizasyon genel olarak çok güzel. Tüm direktörler gayet ilgili. Kendilerine teşekkür ederim. Off-road’un Trabzon halkının hoşuna gittiğini düşünüyorum. Şu an için hedefimiz belli değil, çünkü dün bir etabı bitirememiştik. Bu yüzden puanlamada istediğimiz noktalarda değiliz ama gönlümüz her zaman kendi klasmanımızda birinci olabilmek. Herkes gibi biz de o şekilde yola çıkıyoruz. Biz yarışmanın tek kadın ekibiyiz. Aynı zamanda Kız Gibi Off-road Derneği’nin başkanıyım. Kadınların bu sporda daha fazla yer edinmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerçekten zorlu bir platformdayız. Otomobil sporları genelde erkek egemenliğinde olsa da burada olmaktan mutluyuz" dedi.

Gülten Toprak: "Hedefimiz Kendi Klasmanımızda Birinci Olmak"

Yardımcı pilot Gülten Toprak ise, "Biz iki kadın yarışıyoruz. Ben yardımcı pilot olarak destek oluyorum. Dün mekanik arızalardan ötürü zorlu geçti ama aracımız sağlam, biz de sağlamız. Önemli olan bu. Hedefimiz kendi klasmanımızda birinci olmak; genel klasmanda ise ikinci ya da üçüncülük bizim için çok iyi olur. Bir kadın olarak bu derecelerin bizim için iyi olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Erdinç Türkmen: "Kendi Evimizde Hedefimiz Birincilik"

Trabzonlu pilot Erdinç Türkmen, yarış öncesinde yaptığı açıklamada, "Yarışlara Trabzon’dan katılıyoruz. Dünkü yarış bizim için zorlu geçti. Her şeyi gördük diyebiliriz. Güzel bir derece ile bugüne başlıyoruz. Hava da güzel, umarım yağmur yağmaz. Tabii ki adı üstünde off-road, fakat seyirci de bizim için önemli. Kazasız belasız güzel bir yarış diliyorum herkese. Şehir dışından gelen diğer takımlara da başarılar diliyorum. Kendi evimizde olduğumuz için hedefimiz birincilik" dedi.

Yardımcı pilot Suavi Erdin ise, "Kendi evimizdeyiz. Elimizden geldiğince iyi sonuç almaya çalışacağız. Bugün inşallah kazasız belasız günü bitireceğiz. Sonunda kupaya uzanmak istiyoruz. Bu hafta sonu dört mevsimi yaşadık. Umarım hava güzel olursa tüm takımlar için daha iyi geçebilir. Burada taraftarımız da fazla, kendi evimizde olduğumuz için. Trabzonluları mahcup etmemeye çalışıyoruz. Elimizden geldiğince gazlayacağız. Aracımızdan çok memnunuz. 2024 yılında bu organizasyonun şampiyonu olmuştuk. Bu iş bizim işimiz. Bu yüzden kendimize güvenimiz tam" şeklinde konuştu.

Etapların tamamlanmasının ardından saat 18.00’de düzenlenecek ödül töreni ile organizasyon sona erecek.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin