Trump, İtalya Başbakanı Meloni Hakkında Sert Açıklamalarda Bulundu

ABD Başkanı Donald Trump, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi hedef alarak, NATO'ya harcanan büyük bütçeye rağmen İran'ın nükleer tehdidi karşısında hiçbir müdahale düşünülmediğini belirtti. Trump, Meloni ile gergin bir tartışma yaşadığını ifade ederken, İtalya'nın güvenlik konusundaki tutumunu eleştirdi.

Trump, İtalya Başbakanı Meloni Hakkında Sert Açıklamalarda Bulundu
ABD Başkanı Donald Trump, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi hedef alarak, NATO'ya harcanan büyük bütçeye rağmen İran'ın nükleer tehdidi karşısında hiçbir müdahale düşünülmediğini belirtti. Trump, Meloni ile gergin bir tartışma yaşadığını ifade ederken, İtalya'nın güvenlik konusundaki tutumunu eleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile girdiği tartışmalarla dikkat çekiyor. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "NATO'ya harcanan trilyonlarca dolara rağmen İtalya ve İtalya Başbakanı, İran ve onların ciddi nükleer tehdidine müdahil olmayı düşünmüyorlar. Onları biz koruyoruz ama sınandıkları zaman bizi ve dünyanın geri kalanını savunmak için ortada yoklar. Bu hoş karşılanamaz" dedi.

Meloni'nin Tepkisi

Trump, daha önce Fransa'da düzenlenen G7 Liderler Zirvesi sonrası bir İtalyan televizyonuna verdiği röportajda, Meloni'nin kendisiyle fotoğraf çektirmek için yalvardığını belirtti. "Onunla konuşmak zorunda değildim. Ama ona acıdım" ifadelerini kullandı. Meloni, Trump'ın bu açıklamalarını yalanlayarak, "Tamamen uydurma" dedi ve Trump'ın müttefiklerine böyle bir tavır göstermesinin nedenini anlamadığını ifade etti. İtalya Başbakanı, "Ne ben ne de İtalya asla yalvarmayız" diye ekledi.

Dışişleri Bakanı'nın İptali

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Trump'ın Meloni'ye yönelik hakaret içeren sözlerinin tüm İtalya'yı rencide ettiğini belirterek, 21 ve 22 Haziran tarihlerinde planlanan ABD ziyaretini iptal ettiğini duyurdu. Tajani, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Trump'ın NATO Eleştirileri

Trump, geçmişte NATO'yu sıkça eleştirmişti. Özellikle 28 Şubat'ta İsrail ile birlikte İran'a yönelik saldırıların başlatılmasının ardından Hürmüz Boğazı'ndaki İran limanlarına yönelik ablukayı ilan etti. NATO üyesi ülkelerden, Hürmüz Boğazı'ndaki deniz taşımacılığında güvenliği sağlamak üzere askeri unsurlar gönderme çağrısında bulundu. Ancak müttefiklerin bu çağrıyı dikkate almaması Trump'ı daha da sert eleştirilerde bulunmaya yönlendirmişti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin