TÜİOSB’in Toplantısı Yapıldı, “Bu Hayali Birlikte Gerçekleştirelim”

Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) genişleme alanı ve alt yapı çalışmaları tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

27 Mart 2019 Çarşamba, 15:18
TÜİOSB’in Toplantısı Yapıldı, “Bu Hayali Birlikte Gerçekleştirelim”
-

Toplantıya TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Lütfi Altunsu, TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta ve yönetim kurulu üyeleri, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSOB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve iş dünyası temsilcileri katıldı.
GÜL AKYÜREK BALTA : “BU HAYALİ BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRELİM”
Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek BALTA“Uluslararası bağlantıları güçlü, küresel düzeyde rekabet edebilen, ihracata dayalı, yenilikçi, uluslararası bir çekim merkezi ve üretim üssü olan bir OSB hayal ettik. Kaldı ki teknolojiyi içselleştirmiş bir OSB’nin Akdeniz havzasında büyük bir dönüşüm yaratma fırsatının eşiğinde tüm avantajlarını kullanıp bölge ölçeğinde etkin rol oynaması bir ihtiyaçtır”dedi.
Tarımsal üretimde endüstri 4.0’da yer almak için Mersin’e know-how altyapısına sahip bir Ar-Ge merkezi kazandırmak önceliği ile yola çıktıklarını belirten BALTA,“Sanayi 4.0 yaklaşımıyla rekabet avantajının sürdürülebilirliğini sağlayacak, katma değeri yüksek, dünya üretim değer zincirinden daha fazla pay alan ve sadece Mersin’in değil Çukurova’nın da üretim üssü olacakTÜİOSB’nin gerçek imalatçı sanayicileri bir araya getirdiğine vurgu yaptı.
BALTA, “OSB teknoparkların yaygınlaştırılması bölgedeki sanayicinin meslek tecrübesini üniversitelerin bilgi birikimiyle harmanlayıp rekabet edilebilirliği yüksek teknolojik ürün üretilmesine bir adım kadar yakınız. Bu hayali birlikte gerçekleştirelim” dedi.
BALTA : “ON BİN KİŞİLİK STRATEJİK BİR GİRİŞİM”
TÜİOSB’un genişleme alanı ile birlikte toplamda 2 milyon 25 bin metrekarelik alanda hizmet verecek bir projeye dönüşmüş olduğunu ve sağlayacağı istihdam 10 bin kişilik stratejik bir girişim olma yolunda önemli bir adım atıldığını belirten BALTA,“Genişleme alanıyla tüm arazideki jeolojik etüt ve harita çalışmaları tamamlandı. İmar planı ve altyapı proje çalışmalarına başlanmıştır. 2019 yılı içinde galerili ve modern bir altyapı sistemi kurulup temel atmaya hazır olacağız” dedi.
ELVAN: “TÜRKİYE İÇİN ÖRNEK TEŞKİL EDEN BİR ÇALIŞMA,GÜL HANIM’I TEBRİK EDİYORUM”
TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan ise yaptığı konuşmada, “Gerçekten sadece Mersin’imiz için değil Türkiye için örnek teşkil eden bir çalışma, bugün Mersin’de sadece burada Gül Hanım yok. Birçok iş kadını olduğunu biliyorum onların da birçok yatırımları, girişimleri olduğunu biliyorum. Özellikle iş kadınlarımızı kutlamak istiyorum” dedi.
TÜİOSB’nin, 54 hektarlık alandan 202 hektara çıkarılma aşamasında olduğunu söyleyen Elvan;“Cumhurbaşkanımızın imzası kaldı. Bakanlığımız da gerekli onayı verdi. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla artık tüm işlemler bitecek ve 10 bin kişiye iş ve aş sağlayacaklar, Gül Hanım’ı tebrik ediyorum”dedi.
LÜTFİ ELVAN: “TÜRKİYE’DE İLK KEZ BİR OSB’NİN YÖNETİM KURULU BAŞKANI BİR İŞ KADINI, KISA SÜREDE OSB İLE İLGİLİ TÜM İŞ VE İŞLEMLERİ TAMAMLADILAR”
Elvan; “Türkiye’de ilk kez bir OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı bir iş kadını. Başarılı bir çalışma gerçekleştirdiler ve neler yapılabileceğini herkese gösterdiler ve kısa sürede OSB ile ilgili tüm iş ve işlemleri tamamladılar. Buna paralel bazı OSB çalışmalarımız da var onlar devam ediyor. Epey hızlı ilerlediler. Çok başarılı şekilde kısa sürede hem yer tahsisi, ÇED’i, onayları yaptılar” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek BALTA’nın katılımcıları uğurlaması ve toplu fotoğraf çekimi ile toplantı sona erdi.

 
TÜİOSB’in Toplantısı Yapıldı, “Bu Hayali Birlikte Gerçekleştirelim”
TÜİOSB’in Toplantısı Yapıldı, “Bu Hayali Birlikte Gerçekleştirelim”
TÜİOSB’in Toplantısı Yapıldı, “Bu Hayali Birlikte Gerçekleştirelim”
TÜİOSB’in Toplantısı Yapıldı, “Bu Hayali Birlikte Gerçekleştirelim”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi