Türk Telekom Ramazan Geleneklerini Canlandırdı

Türk Telekom, Teknoloji Seferberliği Projesi kapsamında verdiği eğitimlere Ramazan Ayında da devam etti. Türk Telekom, 30 gün boyunca gündüzleri kadınlara internet eğitimi verirken, akşamları ise Ramazan hatıralarını canlandırdı.

19 Haziran 2018 Salı, 00:16
Türk Telekom Ramazan Geleneklerini Canlandırdı
-

Teknoloji Seferberliği Projesi kapsamında Anadolu’yu karış karış dolaşan Türk Telekom Gezici Eğitim Tırı, Ramazan Ayı’nda toplamda 7 şehirde, 9 farklı lokasyonda kadınlara teknoloji eğitimi verdi.

Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun:

“Ramazan coşkusunun doyasıya yaşanmasına vesile olduk. Hacivat ve Karagöz, Kavuklu ile Pişekâr gibi bu ülkenin suyuyla yoğrulmuş figürlerimizi gençlerin tanımasını ve bu gelenekleri yaşatmasını diliyoruz.”

Türk Telekom, Teknoloji Seferberliği Projesi kapsamında gittiği illerde Ramazan coşkusunun doyasıya yaşanmasına vesile oldu. Türk Telekom, 30 gün boyunca gündüzleri kadınlara güvenli internet, e-devlet uygulamaları, e-bankacılık gibi eğitimleri verirken akşamları ise Ramazan hatıralarının canlanmasını sağladı.

İftarın ardından vatandaşlara orta oyunu gösterileri yapılarak, çeşitli Ramazan ikramları sunuldu. Geleneksel Halk Tiyatrosu’nda önemli bir yeri olan Hacivat ile Karagöz’ün yanı sıra Orta Oyunu’nun önemli figürlerinden Kavuklu ve Pişekar’ı vatandaşlarla buluşturan Türk Telekom, Ramazan geleneklerinin yeni nesle aktarılmasına katkı sağladı. İftardan sonra vatandaşlara Ramazan Şerbeti, şeker macunu ve pamuk şeker gibi yiyecekler ikram eden Türk Telekom, keyifli anlara eşlik etti.

Türk Telekom Etkinliklerine 5 Bin İnsan Katıldı

Teknoloji Seferberliği Projesi kapsamında Anadolu’yu karış karış dolaşan Türk Telekom Gezici Eğitim Tırı, Ramazan Ayı’nda toplamda 7 şehirde, 9 farklı lokasyonda kadınlara teknoloji eğitimi verdi. Türkiye’nin en ücra yerlerine ulaşan Türk Telekom Gezici Eğitim Tırı kadınlar için fırsat eşitliği sağlama amacına hizmet etti. Türk Telekom Gezici Eğitim Tırı’nın konumlandığı bölgelerde iftarın ardından gerçekleştirilen, ‘Ramazan Gelenekleri’ etkinliklerine binlerce insan katılım sağladı.

“Gelenekleri Yaşatmaya Devam Edeceğiz”

Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun Türk Telekom’un hayata geçireceği projelerle gelenekleri yaşatmaya devam edeceğini dile getirerek şöyle konuştu:

“Türk Telekom olarak, Ramazan’ın nefsi terbiye etmesinin yanında, insanları kucaklaştıran, bir araya getiren yapısına dikkati çektik. Bu doğrultuda Geleneksel Halk Tiyatrosu’nun unutulmaya yüz tutmuş önemli figürlerini yeni nesillere tanıtarak, Ramazan coşkusunun doyasıya yaşanmasına vesile olduk. Hacivat ile Karagöz, Kavuklu ile Pişekâr gibi bu ülkenin suyuyla yoğrulmuş figürlerimizi gençlerin tanımasını ve bu gelenekleri yaşatmasını diliyoruz. Türk Telekom’un bilgiye ve iletişime yaptığı yatırımın yanı sıra gelenekleri, görenekleri yaşatmak için de çalışacağını vurgulamak istiyoruz.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti