Türkistan'da Hoca Ahmet Yesevi Yolunda Ahilik Sempozyumu Geniş Katılımla Gerçekleştirildi

Türkistan'da gerçekleştirilen "Hoca Ahmet Yesevi Yolunda Ahilik" sempozyumuna Kazak ve Türk temsilcileri katıldı. Etkinlikte Türk dünyasının ortak değerleri ele alındı.

Türkistan'da Hoca Ahmet Yesevi Yolunda Ahilik Sempozyumu Geniş Katılımla Gerçekleştirildi
Türkistan'da gerçekleştirilen "Hoca Ahmet Yesevi Yolunda Ahilik" sempozyumuna Kazak ve Türk temsilcileri katıldı. Etkinlikte Türk dünyasının ortak değerleri ele alındı.

Kazakistan'ın Türkistan kentinde düzenlenen "Hoca Ahmet Yesevi Yolunda Ahilik" sempozyumu, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Sempozyumda, Türk dünyasının kültürel, akademik ve ekonomik değerleri üzerinde duruldu. Keruen Saray'da 20 stanttan oluşan el sanatları alanı kurularak, zanaatçıların ahşap, deri ve doğal malzemelerle ürettikleri eserler sergilendi. Ayrıca, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ile Türkiye'deki 7 üniversite arasında iş birliği ilişkilerinin kurulduğu ifade edildi.

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen oturumlarda, Ahilik kavramının ticari ahlak, toplumsal dayanışma ve üretim kültürü açısından önemi vurgulandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, Ahilik ilkelerinin Kazakistan ve Türkiye arasındaki ekonomik iş birliğine entegrasyonunun önemine dikkat çekti.

Etkinliğe Türkiye'den katılan temsilciler, sempozyumun çalışmalarına destek verdiklerini belirtti. Sempozyumun, bu yıl mayıs ayında Türkistan'da yapılacak Türk Devletleri Teşkilatı zirvesi öncesinde gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin