Türkiye İstatistik Kurumu Konut Satış İstatistiklerini Değerlendirdi

Türkiye genelinde Ocak ayında 97 bin 708 konut satıldı

17 Şubat 2023 Cuma, 13:20
Türkiye İstatistik Kurumu Konut Satış İstatistiklerini Değerlendirdi
-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye genelinde konut satışlarının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %10,6 artarak 97 bin 708 olduğu belirtildi. Konut satışlarında İstanbul’un 17 bin 415 konut satışı ve %17,8 ile en yüksek paya sahip olduğunun altı çizildi. Satış sayılarına göre İstanbul'u 8 bin 808 konut satışı ve %9,0 pay ile Ankara’nın, 5 bin 572 konut satışı ve %5,7 pay ile Antalya’nın izlediği ifade edidli. Konut satış sayısının en az olduğu illerin sırasıyla 23 konut ile Hakkari, 24 konut ile Ardahan ve 42 konut ile Tunceli’nin olduğu açıklandı.

Bunun yanında, Adana’da konut satışlarının, 2023 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 45,3 oranında artarak 2 bin 279 olduğu ve Adana’nın %2,3 pay ile konut satışlarında 10. sırada yer aldığı belirtildi. Mersin’de ise konut satışlarının, 2023 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %8,8 oranında artarak 2 bin 553 olduğu ve Mersin’in %2,6 pay ile konut satışlarında 7. sırada yer aldığı ifade edildi.

İpotekli konut satışları 16 bin 203 olarak gerçekleşti

Türkiye genelinde ipotekli konut satışlarının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %10,9 azalış göstererek 16 bin 203 olduğu açıklandı. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payının %16,6 olarak gerçekleştiği üzerinde duruldu. Ocak ayındaki ipotekli satışların 4 bin 260'ının ilk el satış olarak gerçekleştği ifade edildi.

İlk el konut satış sayısı 27 bin 532 olarak gerçekleşti

Türkiye genelinde ilk el konut satış sayısının, Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,2 artarak 27 bin 532 olduğu ifade edildi. Toplam konut satışları içinde ilk el konut satışının payının %28,2 olduğu belirtildi.
İkinci el konut satışlarında 70 bin 176 konut el değiştirdi

Türkiye genelinde ikinci el konut satışlarının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %14,8 artış göstererek 70 bin 176 olduğu bildirildi. Toplam konut satışları içinde ikinci el konut satışının payının %71,8 olduğuna yer verildi.

Yabancılara Ocak ayında 4 bin 161 konut satışı gerçekleşti

Yabancılara yapılan konut satışlarının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,6 azalarak 4 bin 161 olduğu açıklandı. Ocak ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payının %4,3 olduğu belirtildi. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı bin 592 konut satışı ile Antalya aldığı bildirildi. Antalya'yı sırasıyla bin 380 konut satışı ile İstanbul ve 331 konut satışı ile Mersin’in izlediği ifade edildi.
Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldı
Ocak ayında Rusya Federasyonu vatandaşlarının Türkiye'den bin 557 konut satın aldığı açıklandı. Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla 526 konut ile İran, 229 konut ile Irak ve 157 konut ile Ukrayna vatandaşlarının izlediği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti