Kayseri 4. Sulh Ceza Hakimliği, suça karışan çocukların tutuklanma yerine Kayseri Valiliği'nin himayesinde yürütülen ERVA Spor Okulları projesine katılmasına hükmetti. Ayrıca, çocuğun Kocasinan Kaymakamlığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen Sensiz Olmaz Projesi'ne katılmasına da karar verildi.
Avukat Hüseyin Yayla, bu kararın hem çocuk hem de toplum için yararlı olacağını ifade etti. Verilen ıslah tedbirinin uygun dosyalara uygulanması durumunda faydalı olabileceğini belirten Yayla, "Tutuklama tedbiri yerine gerekli tedbirler değerlendirildi. Kayseri'de ilk defa gördüğümüz bir tedbire hükmedildi. Kayseri Valiliği ve Kocasinan Kaymakamlığı'nın projeleri kapsamında suça sürüklenen çocukların ilgi duydukları kurslara kaydedilmesi sağlandı. Bu karar, projenin kapsamı açısından faydalı bir hüküm oldu." dedi.
Yayla, ayrıca suça sürüklenen çocukların eğitim ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesinin önemine dikkat çekti. İlgi alanı edinen çocukların, eğitim seviyelerinin yükseltilmesinin suç işleme oranlarını azaltabileceğini vurguladı. "Bu tür alternatif tedbirlerin çoğaltılması hem çocuklar hem de toplum sağlığı için önemli." diyen Hüseyin Yayla, tutuklama tedbirinin son çare olarak görülmesi gerektiğini belirtti.
