Türkiye’nin En Çok Rağbet Gören Tatil Şehri: Antalya

Yoğun bir iş hayatı sonrasında genellikle birçok kişi farklı farklı ülkelerde veya şehirlerde tatil planı yapmaktadır.

30 Mayıs 2023 Salı, 13:18
Türkiye’nin En Çok Rağbet Gören Tatil Şehri: Antalya
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tatil planı yaparken, genellikle planların arasında Türkiye’de bulunan şehirler gelmektedir. Türkiye’de bulunan şehirlerin yanı sıra, genellikle en çok tercih edilen şehirler Akdeniz ve Ege Bölgesi içerisinde bulunmaktadır. Akdeniz Bölgesi için bakıldığında, birbirinden farklı güzel şehirler karşımıza çıkmaktadır. Hem tatil açısından hemde turizm açısından Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi, Antalya olmaktadır. Antalya turizmin başkenti olarak bilinen şehirlerden en bir tanesi olmaktadır. Yerli ve Yabancı turistlerin Çok fazla takip ettiği ve genellikle doğal güzellikleri için çok fazla tercih etmiş olduğu Antalya, son zamanların en önemli şehirleri arasında yer almaktadır. Yaz tatili sezonunda, şehrin inanılmaz kalabalık olduğu ve her yıl milyonlarca turistin ziyaret etmiş olduğu bilinmektedir. Turizm sektörünün en önemli şehirlerinden olan Antalya, her yıl ziyarete gelen turistlerden dolayı yoğun bir kalabalık ile bir arada olmaktadır. Kalabalık olan şehir ile birlikte şehir içerisinde birçok farklı ulaşım türleri bulunmaktadır.

Antalya’da Şehir İçi Ulaşım
Ulaşım türleri bakımından şehir genelinde birçok farklı ulaşım türü bulunmaktadır. Ulaşım türleri arasında en yaygın olarak kullanılan ulaşım araçlarından bir tanesi, araba olmaktadır. Tatile giderken kendi aracınız ile gitmediyseniz eğer, havalimanından veya şehir merkezinden kiralık araç ile birlikte ulaşım sağlayabilirsiniz. Genellikle havalimanlarında bulunan araç kiralama istasyonlarından birçok araç kiralama işlemlerini yapabilir ve tatilinizin tadını doyasıya çıkartabilirsiniz.
Şehir içinde olan ulaşım türlerinden bir diğeri ise, özel araçlar olmaktadır. Genellikle 7 kişilik olan bu araçlar, özel yapım olması ile birlikte havalimanlarında veya şehrin birçok bölümünde kullanılmaktadır. Çoğunlukla havalimanlarından otele kadar tercih edilen bu araçlar, bi'nevi taksi niyetini görmektedir. Fakat taksiden daha çok rahat ve konforlu bi kullanım sağladığından dolayı, özel araçlar tercih edilmektedir. Şehir içi ulaşımın büyük bir parçası haline gelen bu özel araç türleri, genellikle yazlık bölgelerde çok daha fazla kullanılmaktadır. Yurt dışından gelen turistlerin birçoğu, sıkış tepiş taksilere binmek yerine genellikle bu özel araçları tavsiye etmektedir. Birçok kişinin tercih etmiş olduğu bu araçlara, internet sitelerinden veya havalimanlarından kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Şehir içi kullanımlarda bir diğer seçenek ise, şehir içi otobüsler olmaktadır. Şehir içi otobüsler son dönemlerin en popüler, ulaşım araçlarından bir tanesi olması ile birlikte, şehrin hemen hemen her yerinde kullanılmaktadır. Bir yerden başka bir yere kısa vesait bir uzaklıkta iseniz, şehir içi otobüsleri kullanarak kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Ulaşım araçları arasında, Antalya için en çok tercih edilen ve kullanılan araçlar, kiralık araçlar olmaktadır. Kiralık araçların çok fazla tercih edilmesinin sebebi, herhangi bir şekilde masraf yapmadan sadece aracın parasını ve kullandığınız yakıtın parasını verirsiniz. Bunun dışında araca yapılacak olan hiçbir masraf sizden çıkmayacaktır. Uzak bir şehirden tatile geliyorsanız, kendi aracınız ile yapacağınız masrafı gittiğiniz yerde kiralık araba tutarak daha az yapabilirsiniz. Tatil amaçlı olarak ulaşım türü tercih edilirken, araç kiralama Antalya ilinde çok fazla tercih edilmektedir.

Antalya’da Gezilmesi Gereken Yerler
Turizmin Cenneti olarak bilinen ve tüm zamanların en çok rağbet gören şehirlerinden bir tanesi olan Antalya, gezilmesi ve görülmesi gereken birçok doğal güzelliğe sahip olmaktadır. Yaz sezonunun açılması ile birlikte, birçok turistin akın etmiş olduğu bu şehir, doğal güzellikleri ve gezilecek yerleri ile birlikte çok fazla dikkat çekmektedir. Tatil yapmak için Antalya’ya gitmeyi düşünüyorsanız, bahsedilen bu yerleri kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Kaputaş Plajı
Antalya denildiği zaman akla ilk gelen doğal güzelliklerden bir tanesi, Kaputaş Plajı olmaktadır. Muhteşem manzarası ve tertemiz berrak suyu ile birlikte turistlerin gözde yerleri arasında yer alan Kaputaş, son dönemlerin en popüler plajları arasında yer almaktadır. Kaş ve Kalkan arasında kalan ve deniz açısından çok fazla tercih edilen Kaputaş Plajı, ulaşım konusunda farklı farklı birçok yöntem ile ulaşılabilmektedir. Kaş veya Kalkan ilçelerinden kalkan şehir içi otobüsler tam olarak plajın oradan geçmektedir. Yaz tatili için özellikle Kaputaş veya Kaş ilçelerine gittiğinizde, kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında bulunmaktadır. Ulaşım açısından Kaputaş Plajına en kolay ve en rahat ulaşım, kendi aracınız veya kiralık bir araç ile gitmek olacaktır. Süre konusunda sıkıntı yaşamadan istediğiniz saatte gidebilir, istediğiniz bir saatte geri dönebilirsiniz. Antalya araba kiralama açısından çok geniş bir şehir olması ile birlikte, birçok ilçesinde bu işi yapan firmalar bulunmaktadır. Güvendiğiniz ve mağdur olmayacağınız bir şirket üzerinden kolaylıkla araç kiralaması yapabilirsiniz.

Kaleiçi
Antalya’nın merkezinde bulunan ve eski tarihini gözler önüne seren Kaleiçi, son dönemin en popüler gezilecek yerleri arasında bulunmaktadır. Tarihi yapıları ve içerisinde bulunan birçok tarihi yerler ile birlikte, ticari bakımdan Antalya’nın en önemli yerleri arasında bulunmaktadır. Arnavut kaldırımları ile ünlü olan ve içerisinde liman bulunan Kaleiçi, turizm sektörüne çok faydalı olmaktadır. Hediyelik eşya butikleri, kafeler ve daha birçok mağazanın bulunduğu Kaleiçi, ilginç mimari yapısı ile birlikte turizm sektörüne yön vermektedir. Yivli Minare, Hıdırlık Kulesi ve Kesik Minare gibi pek çok tarihi eserin bulunduğu Kaleiçi, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”