Türkiye’nin İlk Kayısı Hasadı Mersin Silifke’den

Türkiye’nin önemli yaş sebze ve meyve üretim alanı olan ve ürünlerin ilk hasadının yapıldığı Silifke'de örtü altında kayısı hasadı başladı.

11 Nisan 2019 Perşembe, 06:55
Türkiye’nin İlk Kayısı Hasadı Mersin Silifke’den
-

Kayısı üreticisi Hamza Gökler, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ilk kayısı hasadını Silifke’de yapmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.
Geçen yıl ilk hasat yaptıklarında kilosunu 30 liradan sattıklarını, bu yılda kilosunun 30 ila 50 lira arasında olmasını beklediklerini ifade eden Gökler, bu yıl ürünlerde verimin düşük olduğunu ancak meyve büyüklüğü olarak daha iyi olduğunu belirtti.
Silifke Kayısı Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Gürses de, hasat edilen kayısının gelen talebe göre Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin değişik illerine gönderildiğini söyledi.
Bu yıl ilçe genelindeki bin 200 dönüm kayısı bahçesinden yaklaşık 10 bin ton kayısı hasadının yapılacağını vurgulayan Gürses, ilçede kayısı üretiminin 2003 yılında İtalya’dan getirilen 25 bin adet Ninfa fidanı 100 dönüm araziye dikerek başlandığını, her geçen yıl üretim alanını arttırarak geniş bir alanda kayısı üretimini devam ettirip Mut’un erkenciliğini de aldıklarını belirtti.
Sezon boyunca hasadı yapılan ürünlerin 2 bin tonunun gelecek talebe göre birçok ülkeye ihraç edileceğini, 8 bin tonunun ise yurt içinde tüketileceğini anlatan Gürses, “Dileğimiz geçmiş yıllardaki gibi fiyatların bir anda çok aşağılara düşmemesi yönünde. Fiyatlar bir anda düşerse üreticilerimiz masraflarını alamadığı gibi zarar edip mağdur olurlar” dedi.
Çiftçileri bilinçli üretim yapmaları konusunda düzenledikleri toplantılarla bilgilendirdiklerini belirten Gürses, “Yurdun değişik bölgelerinde düzenlenen seminer ve tarım fuarlarına da katılarak hem ürettiğimiz ürünleri tanıtıyoruz hem de oradan aldığımız teknik bilgileri üreticilerimize aktarıyoruz” dedi.
Haber - Kaynak: Haber Gazetesi Silifke

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”