Türkiye’nin Uzay Yolcuları Mersin’den Çıkacak

Başkan Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim’de çocuklara ve gençlere armağan edilecek olan ‘İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni inceledi.

08 Haziran 2023 Perşembe, 14:43
Türkiye’nin Uzay Yolcuları Mersin’den Çıkacak
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Dairesi bünyesinde hazırlıkları süratle süren ve Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde çocuklar ve gençlere armağan edilecek ‘İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Seçer, ayrıca Türkiye’deki en büyük planetaryum olma özelliği taşıyan planetaryumun da ilk konuğu olarak, burada dünya ve uzay temalı gösterimler izledi.

İklim ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu’dan çalışmalar hakkında bilgiler alan Seçer, ardından 360 derece ve 3 boyutlu görüntülenme olanağına sahip planetaryumda ‘Astronot’, ‘Güneş Sistemi’, ‘Ağaçların Yaşamı’ ve ‘Astronomi Tarihi’ isimli gösterimleri izleyerek, planetaryumun ilk konuğu oldu. Gösterimleri çok beğendiğini dile getiren Başkan Seçer, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Çocuklara ve gençlere seslenen Seçer, bayram müjdesini erkenden vererek, “İklim ve çevre temalı ama aynı zamanda bir planetaryumu olan ve gökyüzü gözlem evi olan bilim merkezimizdeyiz. Planetaryumda sizin de izlediğiniz zaman eminim ki çok hoşunuza gidecek olan gösterimler izledik. 29 Ekim’de hizmetinize hazır olacak. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Türkiye’nin en büyük planetaryumu Mersin’de olacak
Öğrencilerin ve meraklılarının deney düzenekleri ile birçok şeyi deneyimleyecekleri merkezde, planetaryum odası ile de gökyüzüne dair her şey, 360 derece ve 3 boyutlu görüntülenme olanağına sahip olacak. Kapasitesi ile Türkiye’nin en büyüğü olacak olan planetaryumda astronomi ve uzay bilimleri alanında öğrenme, farkındalık oluşturma gibi çalışmalar üç boyutlu olarak yapılacak. İklim ve Çevre Bilim Merkezi aynı zamanda; ziyaretçilerin, iklim ve çevre adına; deneysel ve uygulamalı etkinlikleri bulabileceği, keşfetme alanlarının olacağı, farklı konu başlıklarını deneyimleme fırsatı bulabilecekleri ve bilimsel bakış açısı yakalayabilmelerine olanak sağlayacak bir merkez olacak.

Bilim meraklıları bu merkezde buluşacak
2 kattan oluşan merkezin içerisinde toplam 121 interaktif deney düzeneği yer alacak. Özellikle 6-14 yaş grubu öğrencilere hitap edecek merkezde ayrıca; atölyeler, planetaryum, fuaye, bekleme alanı, bilimsel gösterilerin yapılacağı konferans salonu da olacak. Merkez’de bilim ürünlerinin satılacağı bir Bilim Mağazası ve misafirlerin dinlenebilecekleri bir Bilim Kafe de olacak. Birinci katta yer alacak olan planetaryumda, bilgisayarla yönlendirilen çoklu projeksiyon cihazı ve balık gözü lensi ile kubbe şeklinde hazırlanan bir yapının içinde güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin 360 derecede 3 boyutlu görüntüleri yansıtılacak. Bu alanda, uzay boşluğundaki hareketlerin gerçekçi bir şekilde simüle edilebilmesi sağlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı