Türkiye'nin Üzümü Mersin'den

Türkiye’nin üzüm ihtiyacının yüzde 5’ini karşılayan Mersin Tarsus’ta üzüm hasadı başladı.

09 Temmuz 2019 Salı, 11:23
Türkiye'nin Üzümü Mersin'den
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Türkiye’nin önde gelen üzüm üretim merkezlerinden biri olan Tarsus’ta üreticiler ile buluşarak, hasat heyecanına ortak oldu. Üreticilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen ekipler, ayrıca “hasat raporu” da hazırladı.
Bereketin ve bolluğun sembolü olan üzüm hasadı, Türkiye’nin üzüm ihtiyacının yüzde 5’ini karşılayan Tarsus’ta başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Tarsus’ta üreticiler ile buluşarak, hasat heyecanına ortak oldu.
Tarsus Sayköy Mahallesi’nde başlayan üzüm hasadında Yalova İncisi ve Trakya İlkeren çeşidi üzümlerin hasadı yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin de üreticilere eşlik ettiği hasatta, hem üzümler hasat edildi, hem de ekipler tarafından üreticilerin sorunları ve taleplerini dinlendi.
Rapor da hazırladılar
Mersin’de tarımın ve üretimin desteklenmesi amacıyla yaptığı yatırımlar ve verdiği desteklerle üreticilerin yüzünü güldüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin emeğinin ve alınterinin karşılığını aldığı hasat zamanında da üreticileri yalnız bırakmadı. Hasat sırasında üreticilerin talep ve sorunlarını dinleyen Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, üzüm hasadıyla ilgili de bir rapor hazırladı. Raporda geçtiğimiz yıl yapılan üzüm hasadıyla ilgili karşılaştırmalara ve ürün verim değerlendirilmelerine yer verildi.
Hasat 20 gün geç başladı
Geçen yıl Haziran ayının başlarında yapılan hasadın, bu yıl 20 gün geç başladığının kaydedildiği raporda, yıl içinde yaşanan dolu yağışlarının bir önceki yıla göre verimin düşmesine sebep olduğu, üzümde kalite kaybı yaşanmadığı, ancak rekoltede yüzde 40’a yakın düşüş olduğu bilgisi yer aldı.
Raporda, ayrıca 2018 yılında ortalama 2-3 ton/da ürün alan üreticilerin 2019 Haziran ayında ortalama 1,5-2 ton/da ürün alabildikleri bilgisine yer verildi.
Türkiye'nin Üzümü Mersin'den
Türkiye'nin Üzümü Mersin'den
Türkiye'nin Üzümü Mersin'den

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı