Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın Kazananları Ödüllerini Aldı

Mersin'de bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni gerçekleştirildi.

05 Ekim 2018 Cuma, 11:41
Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın Kazananları Ödüllerini Aldı
-

Mersin’de ilk kez gerçekleştirilen ve uluslararası alanda yapılan yarışma, Serbest Renkli, Serbest Siyah-Beyaz, Kent ve Yaşam ile Yaşamın İçinde Bisiklet kategorilerinde gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen Ödül Töreni’ne Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, KKTC Eğitim ve Kültür Ateşesi Yusuf İnanıroğlu, Mersin Fotoğraf Derneği adına Uluslararası Fotoğraf Federasyonu Salon Başkanı Şemi Ayatar, fotoğraf sanatçıları ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ile protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen kurdele kesiminin ardından, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Oda Müziği’nin dinletisi eşliğinde dereceye giren fotoğraflar görücüye çıktı. Mersin Fotoğraf Derneği adına Uluslararası Fotoğraf Federasyonu Salon Başkanı Şemi Ayatar gerçekleştirdiği konuşmasında, yarışma hakkında bilgiler verdi.
Gökbel: “Mersin Büyükşehir Belediyesi kültür ve sanata önem veren bir belediyedir”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel konuşmasında, “Bugün gerçekten sanat adına güzel bir gün yaşıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın kültür ve sanata verdiği önemin bir başka şeklini görüyoruz. 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sergisi’ni Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak arkadaşlarımızla birlikte icra etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ben özellikle bu yarışmanın konusundan çok etkilendim. Bildiğiniz gibi ‘Kent ve Yaşam’ ile ‘Bisiklet’ temalı bir organizasyon içerisindeyiz. Mahalli idarelerin belki tema olarak en çok ilgi duyduğu alan kent ve yaşam ile bisiklettir. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kent ve yaşamdaki kaliteyi artırmak, burada yaşayanların yaşam seviyelerini yükseltmek bizim birinci ödevimizdir. Bisikleti de bunlardan ayrılmaz bir unsur olarak görmekteyiz. Çünkü bisiklet kavramı sadece bir ulaşım aracı değil, bisiklet kavramı aynı zamanda bir spor aracıdır, bir tanıtım aracıdır. Mersin gerçekten kültür ve sanatın önemli şehirlerinden bir tanesidir. Mersin Büyükşehir Belediyesi kültür ve sanat alanında etkinlik yapan, kültür ve sanata önem veren bir belediyedir” dedi.
Genel Sekreter Yardımcısı Gökbel konuşmasının ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çektiği Türk Yıldızları’nın Mersin semalarındaki nefes kesen gösterisini Beşiktaş Meydanı ile bütünleştiren eseriyle Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü’ne layık görülen fotoğraf sanatçısı Gamze Bozkaya’ya ödülünü verdi. Ayrıca toplam 4 kategoride dereceye giren fotoğraf sanatçılarına da ödülleri takdim edildi.
Yarışmaya 27 ülkeden 790 fotoğrafçı katıldı
Büyükşehir Belediyesi’nin amatör veya profesyonel fotoğrafçıların fotoğraf sanatına olan ilgisini arttırabilmek ve fotoğraf sanatının gelişimine katkı sağlayabilmek amacıyla düzenlediği ücretsiz fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserler, 4 farklı kategoride değerlendirildi ve 4-7 Ekim tarihleri arasında Kongre ve Sergi Sarayı’nda sergilenecek. Fotoğraf sanatına ilgi duyan herkesin katılabilmesi için yarışmayı ücretsiz düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda fotoğraf merakı olanlara fırsat sunmakla beraber fotoğraf sanatını gelişmesine katkı sağlamış oldu. Fotoğraf sanatıyla Mersin'i ulusal düzeyde dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmaya 27 ülkeden 790 fotoğrafçı katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Fotoğraf Derneği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen, Mersin Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Serbest Renkli, Serbest Siyah-Beyaz, Kent ve Yaşam ile Yaşamın İçinde Bisiklet kategorilerinde gerçekleştirildi. Yarışmaya, Türkiye, Hindistan, Vietnam, Sırbistan, Hong Kong, Rusya, İran, Çin, Bangladeş, Slovenya, Bulgaristan, Sri Lanka, Macau, İspanya, İsrail, Macaristan, Bosna Hersek, Kıbrıs, Hırvatistan, Güney Kore, Azerbaycan, Arjantin, İtalya, Avustralya, Singapur, İrlanda, Güney Afrika'dan toplam 790 sanatçı 8 bin 305 fotoğrafla katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti