Umut Can’ı Hayatta Tutmak İçin Bu Kez Tolga Kaya Gönüllü Oldu

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan ve hiperoksalüri hastalığı nedeniyle bağışıklık sisteminde oluşan hasardan dolayı karaciğer nakli olması gereken 2 yaşındaki Umut Can Esen için kritik süreç devam ediyor.

19 Temmuz 2020 Pazar, 09:50
Umut Can’ı Hayatta Tutmak İçin Bu Kez Tolga Kaya Gönüllü Oldu
-

Geçtiğimiz günlerde yapılan haberlerin ardından Tarsus’ta yaşayan ve ihtiyaç duyulan sıfır (0) kan grubuna sahip Halis Yiğit’in gönüllü bağışçı olması, fakat yapılan testlerde değerlerin yüksek çıkmasından dolayı, doktor heyeti tarafından kabul görmemesinin ardından iyi bir gelişme daha yaşandı.

Halis Yiğit’in de arkadaşı olan ve yine Tarsus’ta Şehitishak Mahallesi’nde yaşayan 27 yaşındaki Tolga Kaya, Umut Can’a bağış konusunda yardımcı olabileceğini belirterek, tedavinin sürdüğü İstanbul Koç Üniversitesi Hastanesi’ne gitti.


KONAKLAMA İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

İstanbul’da Koç Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Umut Can’a yapılması gereken karaciğer nakli konusunda yardımcı olmak isteyen Tolga Kaya ile birlikte Umut Can’ın babası İsmail ve annesi Berivan Esen’in konaklama ihtiyaçları, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in girişimleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından çözüme kavuşturuldu.


AİLE İKİNCİ EVLAT ACISI YAŞAMAK İSTEMİYOR
Esen ailesi, bir çocuklarını hayattan kopartan hastalıktan dolayı ikinci çocuklarını kaybetmek istemiyor. 2016 yılında 2 yaşındaki kız çocuklarının akraba evliliklerinde görülen ve enzim eksikliğiyle alakalı bir tür karaciğer rahatsızlığı olan hiperoksalüri rahatsızlığı nedeniyle vefat etmesinin ardından büyük bir yıkım yaşayan Esen ailesi, 2018 yılında doğan oğullarına Umut Can ismini verdi. İki aylıkken rahatsızlanan ve hastaneye götürülen Umut Can’da da ablasını hayattan kopartan hiperoksalüri rahatsızlığı tespit edildi.

Önce Adana, ardından İstanbul’da devam eden zorlu tedavi süresi boyunca Umut Can, tam 10 kez ameliyat masasına yattı. Karnında şişlik bulunan ve diğer bazı rahatsızlıkları nedeniyle COVID-19 sürecinde oldukça hassas bir dönem yaşayan Umut Can, durumunun kötüleşmesi üzerine yeniden İstanbul Koç Üniversitesi Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Doktorların, acilen karaciğer nakli olması gerektiği yönünde aileye bilgi vermesi üzerine arayışa geçen Esen ailesi, konuya ilişkin yapılan haberlerin ses getirmesi üzerine çalan telefonlarla birlikte bir nebze de olsa moral buldu. Tarsus’ta yaşayan Halis Yiğit, karaciğer nakli konusunda yardımcı olmak istediğini belirterek aile ile irtibata geçti ve İstanbul’a gitti.


Halis Yiğit’in yapılan testlerde bazı değerlerinin yüksek çıkmasından dolayı bu kez yine Tarsus’ta yaşayan 27 yaşındaki Tolga Kaya, nakil konusunda yardımcı olabileceğini söyledi.

Tolga Kaya’nın bağış konusunda kritik olan 2 aşamalı süreci geçmesinin ardından evrak işlemleri başladı. Halen Esen ailesiyle birlikte İstanbul’da olan Tolga’ya ameliyat öncesi vücut direncinin arttırıcı bazı ilaçlar verilmeye başlanırken, şimdi 6 Ağustos bekleniyor.

6 Ağustos’ta toplanacak doktor heyeti, ameliyatla ilgili son kararını verecek. Olumlu karar verilmesi durumunda da ameliyat süreci başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti