Üniversite Tercihi Yapacak Öğrencilere Tavsiyeler

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM DANIŞMANI ÖZGE ALYU: “ÖNCE OKUMAK İSTEDİĞİNİZ BÖLÜME, SONRA ÜNİVERSİTEYE KARAR VERİN”

02 Ağustos 2018 Perşembe, 00:40
G: 02.08.2018 - 00:41
Üniversite Tercihi Yapacak Öğrencilere Tavsiyeler
-

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM DANIŞMANI ÖZGE ALYU: “ÖNCE OKUMAK İSTEDİĞİNİZ BÖLÜME, SONRA ÜNİVERSİTEYE KARAR VERİN”
YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) sonuçları açıklandı. Hem adaylar hem de aileleri için heyecan dorukta. İstanbul Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Özge Alyu, üniversite tercihi yapacak adaylara önemli tavsiyelerde bulunuyor
Üniversite tercihi aşamasındaki öğrencilerin, öncelikle okumak istediği bölümü doğru belirlemeleri gerektiğinin altını çizen İstanbul Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Özge Alyu, “Ben ne istiyorum, hangi alanlara ilgi duyuyorum, hangi alanlarda yetenekliyim?” gibi sorulara yanıt aramaları gerektiğine dikkat çekiyor.
“Belirledikleri bölümler hakkında detaylı bilgi için akademisyenler ve üniversitede o bölümleri okuyan öğrencilerden bilgi almaya çalışmak, tercihlerini netleştirmelerine yardımcı olur. Bölüm belirlendikten sonra, üniversite seçimi yapılmalı. Üniversiteler arasında seçim yaparken, her öğrencinin dikkate alması gereken bazı temel başlıklar var. Bunlardan ilki; akademisyen kadrosu. Akademisyenlerin kendi alanlarında zengin bir geçmişe sahip olması, iş dünyasınca bilinen, danışılan, fikrine önem verilen isimler olması ve okulun öğrenci odaklı olması önemli” ifadelerini kullanan Alyu, üniversite adaylarının, mezun olduktan sonraki süreci de düşünmeleri, üniversitenin iş dünyasıyla bağlantılarını ve eğitim süresince kişisel gelişimi ne ölçüde desteklediğini sorgulamaları gerektiğini söylüyor.
“Eğitim, uluslararası nitelikte olmalı”
Eğitim hayatının uluslararası nitelikte olması gerektiğini belirten Alyu, “Üniversitelerin uluslararası bağlantılarının incelenmesi, öğrenci değişiminin rahat uygulanabilir olması gerekir. Üniversitenin mezun öğrencilerinin yurtdışında hangi üniversitelerden yüksek lisans ve doktora kabulleri aldığı da değerli bir göstergedir” diyor.
Üniversitenin öğrenci hayatına dair sunduğu imkanların akademik ve sosyal imkanlar olarak iki gruba ayrılabileceğini aktaran Alyu, “Akademik imkanlar kısmında çift anadal ve yandal gibi uygulamaların şartları ile bunların uygulama kolaylığı ve yapılabilirliği göz önünde bulundurulmalı. Seçilen bölümde ihtiyaç duyulacak teknik donanım ve kaynak yeterliliğinin üniversitede bulunup bulunmadığı sorgulanmalı. Üniversite hayatında sosyalleşmek, keyifli zaman geçirip, güzel anılar biriktirmek de işin önemli bir parçası. Bu anlamda üniversitelerde öğrenci yaşamının nasıl olduğunu, öğrenci kulüpleri ve etkinliklerle ilgili bilgileri öğrenmenin en doğru kaynağı, orada okuyan öğrencilerdir” diyor.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi