Üniversitelilere Yönelik Online Kariyer Etkinliği Düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediye Kariyer Merkezi üniversiteli öğrencilere yönelik hizmetlerini Kariyer Mersin Projesi’yle tek platformda toplayacak.

03 Haziran 2023 Cumartesi, 09:20
Üniversitelilere Yönelik Online Kariyer Etkinliği Düzenlendi
-

Mersin Büyükşehir Belediye Kariyer Merkezi üniversiteli öğrencilere yönelik hizmetlerini Kariyer Mersin Projesi’yle tek platformda toplayacak.
Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Toros Üniversitesi’nde okuyan üniversiteli gençlere yönelik hizmetleri tek platformda sürdürmek isteyen Kariyer Merkezi, öğrencilerin daha katılımcı olduğu, istek ve beklentilerine uygun çalışmaları hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Online Kariyer Buluşması Gerçekleşti
25 Mayıs 2023 tarihinde Mersin’de bulunan 4 üniversitenin öğrenci temsilcilerinin katılımıyla çevrimiçi buluşma gerçekleşti. Gerçekleşen çevrimiçi etkinliği 100’den fazla öğrenci katılım gösterdi.
Çevrimiçi buluşmada, Kariyer Mersin Projesi hakkında bilgilendirme yapılırken, ‘İş ve Staj Fırsatlarının Duyurulması, Kurumsal Firmalarla Networking, Mülakat Simülasyonları, İstihdam Becerileri Eğitimleri, Firma Teknik Gezileri ile Eğitim ve etkinlerin duyurulması gibi konularda üniversiteli gençlerle fikir alışverişinde bulunuldu.
Üniversiteli gençler iş dünyasına hazırlanmalı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Şube Müdürü Serkan Özada, Kariyer Mersin Projesi’nin iki yönlü bir proje olduğunu belirtti. Öncelikle projenin kurumsal altyapısını kurmak amacıyla 2022 döneminde üniversite rektörlerinin yanı sıra iş dünyasını temsil eden oda ve sivil toplum kuruluşları ile istişare sağladıklarını söyleyen Özada, ‘Kariyer, Mesleki Eğitim, Girişimcilik, İstihdam’ gibi konularla kurumlar arası iş birliğini kurumsallaştıracaklarının altını çizdi.
Özada, projenin öğrenci ayağında ise öncelikle Mersin’de bulunan üniversite öğrencilerini tek platform altında birleştirerek, üniversiteli gençlerin bir arada proje üretmesine yönelik ortam sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Kariyer Merkezi tarafından sunulacak hizmetlerde de gençlerin istek ve beklentilerini en üst seviyeye çıkaracaklarını ileten Özada, üniversitelilerle iş dünyasını buluşturacak network ve mentörlük eğitimlerine ağırlık vereceklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”