Upload Hızı! Türk Telekom Upload (Yükleme) Hızlarını 2 Katına Çıkardı: Upload Hızı 0.5 Mbps Yükleme Yapmak İmkansız

Vatandaştan Türk Telekom'a upload hızı isyanı "Güya 2 katına çıkardılar yükleme hızı 0.5 demek daha önce 0.25 imiş. Pişmanlıktan ölebiliriz"

20 Mayıs 2020 Çarşamba, 00:13
G: 23.05.2020 - 00:26
Upload Hızı! Türk Telekom Upload (Yükleme) Hızlarını 2 Katına Çıkardı: Upload Hızı 0.5 Mbps Yükleme Yapmak İmkansız
-

Firmanın resmi sitesinde yayınlanan, Google sıralamaları etkileyen ve oldukça iyi yapılmışa benzeyen SEO çalışması ile "Türk Telekom Upload Hızı" aramasında da en üste çıkan sayfada yer alan bilgiler biraz aşağıda yer almakta ancak, kullanıcıların gerçek kullanım oranları berbat seviyede.
Binlerce Türk Telekom internet sağlayıcılığı kullanıcısı düşük gelen download hızı ile artık neredeyse, kullanılması imkansız upload hızı ile perişan durumda. Vatandaşlar tarafından verilen bilgilerde şikayetin konusunun delili ise yine firmaya ait "Türk Telekom Hız Testi" ekranından alınmış anlık görüntü bkz;
Kullanmayı Hayaliniz de Görürsünüz! Türk Telekom Upload (Yükleme) Hızlarını 2 Katına Çıkardı: Upload Hızı 0.5 Mbps Yükleme Yapmak İmkansız
Resmi sitede yayınlanan içeriğin 20 Mayıs 2020 saat 00.16'de alınmış hali ise şöyle;
Koronavirüs salgını nedeniyle evden çalışma ve uzaktan eğitim sürecinin büyük önem kazandığı bu günlerde, sizlerin daha hızlı ve kaliteli bir internet deneyimi yaşayabilmeniz en büyük önceliğimizdir. Bu kapsamda VDSL ve Fiber müşterilerimizin bağlantı kalitesini iyileştirmek üzere yaptığımız iyileştirme çalışmalarına bir yenisini ekledik ve upload (veri yükleme) hızlarını ücretsiz olarak 2 katına çıkarmaya başladık. Upload artışı için herhangi bir başvuru gerekmeyecek ve güncellemeler üst paketlerden başlayacak şekilde kademeli olarak yapılacaktır.
Tabloda hali hazırda upload hızları güncellenmiş olan paketlerin detaylarını bulabilirsiniz. Paketlerimizde güncelleme yapıldıkça tabloya eklenecektir.
İnternet Paketi Eski Upload (Yükleme) Hızı Yeni Upload (Yükleme) Hızı
16 Mbps'ye kadar 1 Mbps'ye kadar 4 Mbps'ye kadar*
24 Mbps'ye kadar 3 Mbps'ye kadar 6 Mbps'ye kadar
35 Mbps'ye kadar 3 Mbps'ye kadar 6 Mbps'ye kadar
50 Mbps'ye kadar 4 Mbps'ye kadar 8 Mbps'ye kadar
100 Mbps'ye kadar 4 Mbps'ye kadar 8 Mbps'ye kadar
2 kat hızlı upload uygulamasından 1 Haziran 2020 tarihine kadar faydalanılabilecektir.
*16 Mbps’ye kadar internet paketlerinde sadece Fiber ve VDSL altyapılarda upload artırımı gerçekleştirilmiştir.
BUNLARIN DIŞINDA İSE;
İnternet hızı diğer adı ile MBPS olarak biliniyor. MBPS açılımı "mega bit per second" olan MBPS olan bu terim 1 saniyede indirilen mega bit sayısını ifade etmektedir. Aldığımız bir internetin hızını ölçerken mega bit (MB) üzerinden ifade ederiz. İnternet üzerinden indirdiğiniz bir veriden kaç MB olarak indirilen veriyi ölçmeyi öğrenmek istediğiniz zaman mega bitten dönüştürme yaparak kaç megabyte indirme yapılacağını veya yapıldığını bulabilirsiniz. Birçok internet sahipleri tarafından merak edilen bir diğer konuda ortalama bir internet hızı ne kadar olmalı? Sorusu merak konusudur. Ortalama bir internet hızı örnek verecek olursak,9 MBPS civarı bir bağlantı ile 480p videoları rahatlıkla takılmadan izleyebilirsiniz. Genellikle internet satıcılığını yapan firmalar genelde 16 MBPS internet hızının reklamını yaparak ilgi odağı haline gelirler. Bundan dolayı size tavsiyem 16 MBPS internet almanız, bu şekilde izlemek istediğiniz filmleri, oynamak istediğiniz oyunları takılmadan rahat ve kolay bir şekilde izleyebilirsiniz.
İNTERNET HIZ TESTİ NASIL YAPILIR?
Türkiye'de çokça yaygınlaşan internet kullanımında bu yıl fazlasıyla bir artış görünmektedir. İnternet alan kişiler, internetlerinde video ve film izlerken oluşan yavaşlık ve kasmalardan dolayı internet hızı testi yapmak istiyorlar. Öncelikle gelişen teknoloji ile birlikte internet üzerinden her türlü sorunuzun cevabını bulmak çok kolaydır. Bazı internet kullanıcıları fiber bağlantı ile hızlı gezinir, bazıları normal ADSL bağlantı ile normal bir hızlarda internette gezinmektedir. Normal bir internet hızına sahip olan kullanıcılar internet hızı ölçme merak ediyorlar.
Evinizde wi-fi hız testi için Türk Telekom'un sunmuş olduğu SPEEDTEST hizmetidir. (https://hiztesti.turktelekom.com.tr/) bu linke tıklayarak ana sayfa üzerinde bulunan başlat seçeneğine tıklayarak test yapabilirsiniz.
En iyi internet hız testleri değinecek olursak genellikle; En çok bilinen hız testi speed testi, daha sonra Fast.com, netspeed.com, BTK Hız Testi, Ookla Speedtest, SpeedSmart adlı hız testleridir. Mobil internet hız testi, test etmek isterseniz, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından geliştirilen hız testi ile telefonunuzdaki internet hızını ölçebilirsiniz. Bu linkten ulaşabilirsiniz https://www.btk.gov.tr/hiz-testi-uygulama Download testi merak eden internet kullanıcıları ise öncelikle Kilobit'i Kilobyte'a dönüştürmemiz gerekiyor. İnternet hızı ölçen bir sitelerden birinde hız testi yapın. Daha sonra indirme(download) hızınızı 8'e bölün. Bu şekilde gerçek indirme hızımızı hesaplamış olur.
UPLOAD HIZI NE DEMEK? (TURK TELEKOM UPLOAD HIZI BEKLENTİSİ OLANLAR BKZ.)
Kelime anlamı "Yükleme Hızı" anlamına gelmektedir. Yükleme hızı internet servisinin size sunduğu karşıya yükleme hızıdır. Upload'ın Download'a göre düşüktür. Bu düşük olmasının nedeni ticari pazarlamadan kaynaklıdır. Upload hızı görüntünüzün net veya donarak gönderiminde upload hızını fark edersiniz.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı