Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Yaş Sebze ve Meyve Hâli esnafına yönelik yeni ve modern bir hâl projesi müjdesi verdi. Başkan Cahan, hâl esnafını ziyaret ederek, “Meyve sebze toptancılığı yapan esnaf kardeşlerimize günün şartlarına uygun bir yapıda yeni toptancı hâli inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.
Uşak Belediyesi, planlanan yeni yaş sebze ve meyve hâli için hazırlıklarına başladı. Yeni hâlin, soğuk hava depoları, idare binaları ve esnafın ihtiyacını karşılayacak işyerleri ile modern bir şekilde inşa edilmesi hedefleniyor. Projenin detayları hakkında, Belediye Başkanı Cahan, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer ile birlikte belediye meclis üyeleri ve esnafların katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda, yapılacak hâl ile ilgili esnafların görüşleri alındı.
Başkan Cahan, Uşak'ta her alanda bir değişim sürecinin başladığını belirterek, “Yaş Meyve ve Sebze Hâli’nde bulunan esnaflarımızın taleplerini dikkate alarak, hak ettikleri çalışma ortamını sağlamak istiyoruz. Burada yaşanacak değişim hissedilecek” dedi. Mevcut hâlin, istenilen standartlara ulaşması için çalışmaların hızla sürdüğünü de vurgulayan Cahan, “Projemizin son aşamalarına geldik. Bugün esnaflarımızla bir araya gelerek hâl ile ilgili projeleri paylaşmak istedik. Onların ihtiyaçları ve beklentileri bizim için oldukça önemlidir. Sonuç olarak, vatandaşlarımızın evlerine sağlıklı meyve ve sebzelerin ulaşmasını sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Cahan, yapılacak hâlin 70 esnafın hizmet vereceği bir alan olacağını ve burada modern bir idari bina ile soğuk hava deposu bulunacağını aktardı. Proje sürecinin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü belirten Cahan, “Yaptım oldu mantığıyla hareket etmiyoruz. Tüm tarafları kapsayan bir yaklaşımla çalışıyoruz. Böylece ortak aklı ortaya koyarak, uzun vadeli ve beklentilere cevap veren projelere imza atıyoruz. Bu çalışmamızda da Uşak Ticaret Borsası ve hâl esnafı ile yaptığımız toplantılar sayesinde ilimize yakışan bir projeyi hayata geçireceğiz.”
Kaynak: Mersin Haber + IHA