Uşak Üniversitesi'nden Uluslararası İşbirliği Hamlesi

Uşak Üniversitesi, Libya, Irak, Sudan, Ürdün, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri ve Tunus’taki üniversitelerle uluslararası işbirliklerini artırdığını duyurdu.

Uşak Üniversitesi'nden Uluslararası İşbirliği Hamlesi
Uşak Üniversitesi, Libya, Irak, Sudan, Ürdün, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri ve Tunus’taki üniversitelerle uluslararası işbirliklerini artırdığını duyurdu.
Rektör Prof. Dr. Savaş, yeni işbirliklerinin uluslararası ortak ağları güçlendirdiğini belirterek, bu süreçte 9 farklı üniversite ile protokol imzalandığını ifade etti. Rektör Savaş, bu iş birliklerinin akademisyenler ve öğrenciler için yurtdışı deneyimi kazandırmayı amaçladığını vurguladı.

İkili İşbirliklerin Artışı
Prof. Dr. Savaş, 2018 yılında 10 olan ikili iş birliği sayısının 101’e, Erasmus anlaşma sayısının 67’den 402’ye, Mevlana Değişim Programı anlaşma sayısının 10’dan 47’ye yükseldiğini açıkladı. Ayrıca, gelen personel sayısının 5’ten 325’e, giden personel sayısının ise 104’ten 374’e çıktığını belirtti. Öğrenci hareketliliği açısından da önemli artışlar yaşandığını, gelen öğrenci sayısının 10’dan 85’e, giden öğrenci sayısının ise 206’dan 500’e yükseldiğini söyledi. Her yıl düzenlenen International Staff Week etkinliğinin de katılımcı sayılarıyla zirve yaptığını sözlerine ekledi.

Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı'nda
Uşak Üniversitesi, ayrıca Tunus’ta gerçekleştirilen "Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı"na katılarak stant açtı. Bu stantta üniversitenin tanıtımı yapıldı ve uluslararası görünürlüğün artırılması hedeflendi. Rektör Savaş, bu iş birliklerinin bilimsel araştırmalar ve proje çalışmalarının önünü açtığını ifade etti.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin