Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilen "İlkler Şehri Uşak Bilimle Şenleniyor" projesi, 5-7 Ekim 2025 tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Proje, bilimi toplumun her kesimiyle buluşturmayı ve gençlerin bilimsel merakını artırmayı hedefliyor. 6 Ekim'deki oturuma Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, eğitimciler, öğrenciler ve matematik tutkunları katıldı.
Matematiğin Gücü ve Tarihi
Prof. Dr. Savaş, matematik tarihine dair önemli bilgiler vererek, bilimin kökenlerinin doğudan yayıldığını belirtti. Sunumda, Eflatun, Öklid, Ömer Hayyam, Arşimet ve Hypatia gibi ünlü matematikçilerin hayatlarından kesitler sundu. "Dünyada ölümsüz olmak istiyorsanız ölümsüz eserler bırakmanız gerekir" diyen Savaş, matematiğin hayatın her alanında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.
Rektör Savaş, gençlere matematiklerini güçlü tutmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. "Hangi mesleği yaparsanız yapın matematiği ihmal etmeyin. Matematik öğrenin çünkü matematik sizi başarıya götürür" şeklinde konuştu. Sunumun sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Savaş'a plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.
Sergi ve Stant Ziyareti
Rektör Savaş, proje kapsamında sergilenen stantları Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş ve protokol üyeleriyle birlikte ziyaret etti. Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin standında geri dönüşüm malzemelerinden üretilen ürünler incelendi. Stantta, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Atike İnce Yardımcı ve Öğr. Gör. Dr. Fatih Yalçın, ürünler hakkında detaylı bilgi verdi.
Uşak'ta Matematiğin Tarihi Anlatıldı: Rektör Savaş Bilimseverlerle Buluştu
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak'ta düzenlenen Bilim Şenlikleri'nde "Geçmişten Günümüze Matematiğin Serüveni" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, matematiğin tarihi ve önemine vurgu yapıldı.