Üsküdar'da düzenlenen 'Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı' kampanyasına destek olmak için bir araya gelen Vedat İnceefe, Giray Bulak, Bülent Korkmaz ve Hami Mandıralı, Fenerbahçe takım otobüsüne gerçekleştirilen saldırıyı yorumladı. Eski milli futbolcular, Suriyeli mülteci çocuklara ulaşmayı hedefleyen kampanyada yer alarak, spor dünyasında yaşanan bu olayı kınadı.
Olayın Aydınlatılması Gerekiyor
Giray Bulak, yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu belirterek, faillerin en kısa sürede bulunması gerektiğini ifade etti. Sporun bu tür olaylarla anılmaması gerektiğini vurgulayan Bulak, bu durumun kamuoyunu ve sporcuları olumsuz etkilediğini belirtti.
Gergin Ortam İstemiyoruz
Vedat İnceefe ise liglerin ertelenmesini istemediğini, olayın daha fazla gerilmesine yol açılmaması gerektiğini dile getirdi. Kulüplerin sağduyulu hareket etmesi gerektiğini belirterek, konuşmanın ötesine geçilmesi gerektiğini vurguladı.
Futbol Terörü Olarak Nitelendirildi
Bülent Korkmaz, olayla ilgili kınama bildirisi yayınladıklarını ve durumu futbol terörü olarak değerlendirdiğini ifade etti. Yaralananların bir an önce iyileşmesini diledi. Korkmaz, liglerin ertelenmesi konusunda bir sakınca görmediğini de belirtti.
Yöneticilere Dikkatli Olma Çağrısı
Hami Mandıralı ise yöneticilerin medya önünde dikkatli açıklama yapmaları gerektiğine dikkat çekti. Bu tür beyanların olumsuz etkilere yol açabileceğini ve daha bilinçli olunması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: Mersin Haber + IHA