Uzaktan Eğitimin Sürdüğü Nisan Ayında Mersin'in 13 İlçesindeki Çocuklara 360 Bin Adet Süt Dağıtılacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Süt Senin Gurur Mersin’in” adını taşıyan okul sütü projesi, Koronavirüs salgın sürecinde ev sütü oldu. Okullarda uzaktan eğitimin 30 Nisan’a kadar devam etmesi kararı üzerine Büyükşehir Belediyesi de okul sütlerini çocukların evlerine ulaştırmak üzere kolları sıvadı.

03 Nisan 2020 Cuma, 13:10
Uzaktan Eğitimin Sürdüğü Nisan Ayında Mersin'in 13 İlçesindeki Çocuklara 360 Bin Adet Süt Dağıtılacak
-

Örgün eğitim sürecinde 3 ilçede 35 ilkokuldaki öğrencilere ulaşan sütler, Koronavirüs sürecinde kentin 13 ilçesinin tamamına ulaştırılıyor. Nisan ayı için alınan uzaktan eğitim sürecinde Büyükşehir Belediyesi, günlük 12 bin, toplamda ise 360 bin süt dağıtımının yanı sıra kent merkezine uzak 6 ilçedeki ilkokul çağındaki çocuklara 5 bin adet de kitap hediye ediyor.
Büyükşehir Belediyesi, merkeze uzak ilçelerde kedi ve köpekler için mama dağıtımı da yapıyor. Bu kapsamda Büyükşehir ekipleri, Mut, Gülnar, Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’ya ulaşarak kedi ve köpeklerin de bu süreçte açlık çekmemelerini sağlıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgın sürecinde “Süt Senin Gurur Mersin’in” adını taşıyan okul sütlerini ev sütü yaptı. Okulların 30 Nisan’a kadar uzaktan eğitime devam etmesi kararının alınması üzerine Büyükşehir Belediyesi, okul sütlerini başta dezavantajlı kesim olmak üzere 13 ilçede yaşayan çocukların evlerine ulaştırmak üzere kolları sıvadı.
Örgün eğitim sürecinde 3 ilçede dezavantajlı mahallelerdeki 35 ilkokuldaki öğrencilere ulaştırılan okul sütleri, çocukların uzaktan eğitim gördükleri Nisan ayı boyunca günlük 12 bin, toplamda ise 360 bin adet olmak üzere 13 ilçenin tamamında çocukların evlerine ulaştırılacak. Büyükşehir, ayrıca kent merkezine uzak 6 ilçedeki ilkokul çağındaki çocuklara çocuk klasiklerinden 5 bin adet kitap da hediye ediyor.
Merkeze uzak ilçelerde kedi ve köpekler için mama dağıtımı da yapan Büyükşehir Belediyesi, Mut, Gülnar, Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’da kedi ve köpeklerin bu süreçte açlık çekmemelerini sağlıyor.
“Ev sütü” çalışmaları önce kentin 4 ilçesinde başladı
“Süt Senin Gurur Mersin’in” projesi kapsamında olağan süreçte Toroslar, Akdeniz ve Tarsus’tan oluşan 3 ilçede dezavantajlı mahallerdeki 35 ilkokulda haftanın 2 günü toplam 56 bin öğrenciye ulaşan okul sütleri, Koronavirüs salgın sürecinde “ev sütü” oldu. Okulların uzaktan eğitime geçmesi kararıyla birlikte “ev sütü” çalışmaları, ilk olarak Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz olmak üzere kentin 3 ilçesinin 7 dezavantajlı mahallesindeki çocuklara yaklaşık 5 bin adet sütün evlerine ulaştırılmasıyla başladı. 3 ilçenin yanı sıra Tarsus İlçesi Mithatpaşa ve Gazipaşa Mahallesi’nde de evlerinde ders çalışan ve dinlenen çocuklara 1500 adet süt dağıtıldı.
“Ev sütü” çalışmaları Anamur’dan Tarsus’a tüm ilçelere yayıldı
Nisan ayı boyunca uzaktan eğitimin sürmesi kararının açıklanması üzerine “ev sütü” çalışmaları ay boyunca kentin 13 ilçesinin tamamına etki edecek şekilde planlandı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü projedeki sütler, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından başta dezavantajlı çocuklar olmak üzere Anamur’dan Tarsus’a kentteki birçok çocuğa günlük olarak ulaştırılıyor.
Nisan ayı boyunca 13 ilçenin tamamında toplam 360 bin adet süt dağıtılacak
Bu kapsamda Nisan ayı için planlanan ilk etapta günlük 12 bin, toplamda ise 360 bin adet okul sütü bu süreçte çocukların evlerine ulaştırılıyor. Ay boyunca çocuklara Mersin’in Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli’deki 4 merkez ilçesinde ve Tarsus’tan Anamur’a, Aydıncık’tan Çamlıyayla’ya 13 ilçenin tamamında toplam 360 bin adet süt günlük olarak ulaştırılacak.
Kent merkezine uzak 6 ilçede çocuklara 5 bin kitap desteğinde bulunuluyor
Büyükşehir Belediyesi bu süreçte evlerinde zaman geçiren çocuklara ayrıca kitap desteğinde de bulunuyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan temin edilen kitaplar, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personelleri tarafından kent merkezine uzak ilçelerdeki çocuklara ulaştırılıyor. Yaşadıkları ilçelerde kitaba ulaşmada güçlük çeken çocuklar için yola çıkan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu süreçte Pinokyo, Robin Hood, La Fontaine ve Ezop Masalları gibi çocuk klasiklerinden oluşan toplam 5 bin kitabı, Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar kent merkezine uzak toplam 6 ilçedeki ilkokul çağındaki çocuklara ulaştırıyor.
Kedi ve köpekler için mama dağıtımı da yapılıyor
Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde kedi ve köpekler için de çalışmalarını sürdürüyor. Kent merkezinde kedi ve köpekler için belirlenen odak noktalarına düzenli olarak mama ve su bırakan Büyükşehir Belediyesi, merkeze uzak ilçelerde kedi ve köpekler için mama dağıtımı da yapıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Mut, Gülnar, Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’ya ulaşarak, kedi ve köpeklerin de bu süreçte açlık çekmemelerini sağlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”