Uzman Psikolojik Danışman Poyraz’dan Ailelere Uyarı: "Çocuklarınızın Mutluluğu Her Şeyden Önce Gelmektedir"

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 20 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde öğrencilere uyarılarda bulundu.

19 Haziran 2020 Cuma, 08:40
Uzman Psikolojik Danışman Poyraz’dan Ailelere Uyarı: "Çocuklarınızın Mutluluğu Her Şeyden Önce Gelmektedir"
-

Bu amaçla düzenlenen “LGS’ye Dair Başarı ve Motivasyon Söyleşisi”nde, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin uzman öğretmenleri tarafından pandemi sürecinde uygulanacak yeni sınav kuralları üzerinde duruldu ve yeni uygulamaların öğrencileri kaygılandırmaması gerektiği anlatıldı.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Anamur Şubesi’nde görevli Uzman Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Gökhan Poyraz ile Rehber Öğretmen Ezgi Aslan tarafından gerçekleştirilen söyleşide, 20 Haziran Cumartesi günü 2 oturum şeklinde gerçekleştirilecek LGS’ye dair bir takım tavsiyelerde bulunuldu. Sınav kuralları, sınav anındaki kaygı yönetimi ve sınav taktikleri konularının paylaşıldığı söyleşide, pek çok aydınlatıcı bilgi aktarıldı. Başarıya dair önerilerin de yer aldığı söyleşide, sınav anında yapılması gerekenler, stres yönetimi, özgüvene dair tavsiyeler ve sınava girecek öğrencilerin anne-babalarına da önerilerde bulunuldu.
Sınava girişte dezenfekte çalışmaları uygulanacak
Pandemi süreci ile birlikte LGS tarihinde yaşanan değişiklikler ve getirilen yeni kurallar üzerinde duran Uzman Psikolojik Danışman Gökhan Poyraz, “Öğrencilerimiz sınava girmeden önce steril bir şekilde dezenfekte edilecekler. Ellerine görevliler tarafından ya da temassız bir şekilde dezenfekte uygulanacak. Sakın korkmayın. Dezenfekte ve steril ortamlar sizi karşılayacak. Temassız dezenfektan aletleri var. Sıralar zaten rutin bir şekilde sürekli siliniyor. Sınavdan bir gün önce de sınava gireceğiniz okulda sıralar dezenfektanlı suyla silinecek ve ücretsiz maske dağıtımı olacak. Bunlar sizi sakın kaygılandırmasın. Sakın bunları düşünmeyin. Zaten sağlıklı bir ortam için gereken her şey yapılıyor. Siz sadece sınav anınızda başarınıza ve motivasyonunu odaklanmalısınız” dedi.
“Çocuğunuza başarı odaklı yaklaşmayın”
Ailelere de çocuklarına gerekli moral ve motivasyonu sağlamaları konusunda tavsiyelerde bulunan Poyraz, “Çocuklarınız sizin için biricik ve tektir. Onların mutluluğu ve sağlığı her şeyden önce gelmektedir. Çocuğunuza başarı odaklı yaklaşmayın, çocuğunuzu başarı odaklı sevmeyin. Gerçekten özden kıymet verin çocuklarınıza” diye konuştu.
Öğrenciler uzun sorulardan korkmasın!
Sınavda soru çözümünde nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılırken, özellikle Türkçe’de soru köküne odaklanılmasının önemi vurgulandı. Öğrencilerin uzun sorulardan korkmaması gerektiğini hatırlatan uzmanlar, genellikle korkulan uzun soruların aslında daha net bilgileri ve ipuçlarını içerisinde barındıracağını dile getirdi. Soruları doğru okumanın önemine değinen uzmanlar, öğrencilere şıkların tamamını okumaları gerektiğini vurgularken, sınavın ilk 15 dakikasında heyecanlanmanın normal olduğunu hatırlattı. Rehber Öğretmen Ezgi Aslan , “Bunu herkes yaşıyor. Bu bir zaaf değildir, gayet normal. Böyle durumlarda kendinize 1-2 saniyelik kısa molalar verebilirsiniz” dedi.
Yüksek oranda yaşanan stresin başarıyı olumsuz etkilediğinden bahseden Aslan, “Sağlığımız puanımızdan önemli. Sağlığımızın öneminin farkına varmalıyız. Alacağınız puan yerine sağlığınızı seçin. Eğer sağlığınızı öncelik olarak koyar, kaygıyı azaltırsanız zaten yüksek puan devamında gelecektir” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor